Før markedet åbner: Storbanker i fokus efter morgen-regnskaber

384704_16_9_large_483.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
18. jul 2019 KL. 8:40

Det er storbankerne Nordea og Danske Bank, der tager overskrifterne på det danske aktiemarked torsdag morgen og lægger retningen for børsens C25-indeks, der samtidig vil være presset af internationale kursfald.

I USA lukkede Wall Street med fald i størrelsesordenen 0,4-0,7 pct., og i futuresmarkedet er faldene blevet uddybet med yderligere 0,3-0,5 pct.

I Asien har investorernes mangel på begejstring glimtet med 2 pct. drop i de ledende indeks på Tokyo-børsen, mens hele Asien har været farvet i varierende nuancer af rødt.

Tættere på det hjemlige viser den tyske DAX-future samme billede med et fald på knap 1 pct.

Nordea med mindre overskud end ventet

Fra den årle morgenstund fremlagde Nordens største bankkoncern, Nordea, et skuffende kvartalsresultat med mindre nettooverskud end ventet og også mindre overskud end i den tilsvarende periode sidste år.

For helåret fastholder Nordea dog forventningerne, der går på lavere omkostninger end i fjor samt nedskrivninger på et lavt niveau omkring gennemsnittet for sidste år. Men finanskoncernen vil revidere de finansielle mål - herunder kapital- og udbyttepolitik - i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for tredje kvartal.

Nordea faldt onsdag 2,9 pct. i København til 49,15 kr.

Danske Bank uden overraskelser

Danske Banks regnskab kom som ventet ikke med de store overraskelser, da banken i starten af juni nedjusterede forventningerne og samtidig offentliggjorde foreløbige kvartalstal.

Dagens tal ligger meget tæt op ad de præliminære, både hvad nettoresultat, nedskrivninger og samlede indtægter angår, og banken ser fortsat et overskud efter skat på 13-15 mia. kr. i 2019.

Bankens nye administrerende direktør, Chris Vogelzang, vil vender tilbage med en langsigtet plan senere på året.

Danske Bank droppede onsdag med 3,0 pct. til 101,95 kr.

Forsikringskoncernen Topdanmark blander sig i regnskabs-strømmen ved middagstid. Investorerne vil se, om koncernen klarer sig lige så godt som kollegaen Tryg, der overraskede for nylig med solide kvartalstal.

Ifølge estimater, Topdanmark selv har indsamlet fra analytikerne, ventes selskabet at have præsteret et nettooverskud på 382 mio. kr. i andet kvartal mod 345 mio. kr. i den tilsvarende periode sidste år.

Topdanmark sluttede onsdag med et fald på 0,9 pct. i 373,40 kr.

Genmab kom med USA-priser

Genmab har i nattens mulm og mørke offentliggjort prisen på de aktier, selskabet vil notere i USA. En Genmab-ADS (American Depositary Shares) kommer til at modsvare en tiendedel Genmab-aktie og bliver udbudt til 17,75 dollar. Det kan omregnes til en aktiekurs på omkring 1180 kr.

Genmab lukkede onsdag i 1216 kr. efter et fald på 0,3 pct.

Investorer i den danske transportkoncern DSV kan torsdag nærlæse resultaterne fra Panalpina, som det danske selskab er ved at overtage. I første halvår tjente Panalpina 34 mio. schweizerfranc mod 36,1 mio. franc i samme periode sidste år.

DSV har i øvrigt opnået accept fra 88,27 pct. af aktierne i Panalpina i forbindelse med fusionen mellem de to.

DSV steg onsdag 0,6 pct. til 651,60 kr.

Orphazyme klar til fase 3


Biotekselskabet Orphazyme er klar til at køre et fase-3-forsøg igennem før tid, da selskabet har fundet de patienter, der skal til for at teste selskabet meddel mod en fremadskridende nervesygdom, der rammer de motoriske nerver i hjerne, hjernestamme og rygmarv.

Aktien i Orphazyme faldt 2,1 pct. onsdag til 55,40 kr.

Investeringsselskabet Smallcap DK er blandt dagens regnskabsaktuelle selskaber i løbet af torsdagen.

Onsdag lukkede Smallcap DK i 10 kr. efter en stigning på 1,5 pct.