Før markedet åbner: Stille tirsdag i vente med fokus på Danske Bank, GN og Demant

387466_16_9_large_568.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
10. sep 2019 KL. 8:34

Det danske aktiemarked ventes at åbne tæt på uændret tirsdag, hvor fokus blandt andet vil samle sig om GN og Demant, efter at et finanshus har ændret syn på aktierne.

Mandag blev stigninger i det danske eliteindeks, C25, brudt, da indekset endte med et fald på 0,6 pct. til 1149,5. Indekset var ellers sluttet i grønt fem dage i streg.

I USA endte aktiemarkedet mandag nogenlunde fladt, og tirsdag morgen er der milde indikationer på en negativ start, hvor de amerikanske aktiefutures ligger til små fald på 0,1-0,2 pct.

I Europa peger det også mod en rød start tirsdag morgen, hvor den tyske DAX-future er et lille nøk i minus med knap 0,1 pct.

I mandagens marked tordnede Danske Bank i vejret med 9 pct. - og flere andre banker med 4-5 pct. - understøttet af en stigende risikoappetit på markedet, hvor defensive aktier som Novo Nordisk, Lundbeck og Ørsted omvendt faldt 4-5 pct.

GN har tirsdag morgen fået en ordentlig overhaling af Jefferies' analytiker Kit Lee, der sætter både anbefaling og kursmålet for aktien ned.

Anbefalingen sænkes til "underperform" fra "køb", og kursmålet sættes ned til 250 kr. fra 365 kr., viser data fra Bloomberg News. Aktien faldt 1,73 pct. mandag til 284,40 kr.

Selv samme analytiker har også kigget på Demant, og her er anbefalingen omvendt hævet. Jefferies siger nu "køb" mod tidligere "hold", og finanshuset har også sat kursmålet op, så det nu er på 250 kr. mod tidligere 210 kr.

En aktie i Demant faldt 2,9 pct. mandag til 195,75 kr.

Demant var særligt i vælten i sidste uge, efter at selskabet fortalte, at det havde oplevet en kritisk hændelse på den interne it-infrastruktur den 3. september 2019.

Koncernens it-infrastruktur blev ramt af cyberkriminalitet, og selskabet har siden gradvist åbnet for systemerne igen. Demant har endnu ikke noget bud på de økonomiske konsekvenser af angrebet, lød det i den seneste opdatering fredag.

Amerikanske Bernstein har tirsdag indledt dækning af DSV med anbefalingen "underperform" og et kursmål på 550 kr.

Aktien i DSV lukkede mandag 1,1 pct. lavere i 685,60 kr., så Bernsteins kursmål indikerer et negativt potentiale på næsten 20 pct.

Bernstein har endvidere åbnet op for Carlsberg, og finanshuset hæver sin anbefaling af aktien til det neutrale "market perform" fra den negative anbefaling "underperform".

Bryggeriaktien lukkede mandag 1 pct. lavere i 1015,50 kr.

På regnskabsfronten kan aktionærerne se frem til tal for andet kvartal fra SPEAS.

Aktie: Danske Bank