Før markedet åbner: Miksede tendenser med lidt dyster musik for FLSmidth

null

389506_16_9_large_346.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
16. okt 2019 KL. 8:40
Der er lagt op til dissonant musik på det danske aktiemarked onsdag morgen, hvor der ikke umiddelbart er lagt op til en klar retning inden handlens start, selv om finanshusene dog spiller mere dystre akkorder for FLSmidth.

Tirsdagens markeder var præget af positive miner, oven på forlydender om at Storbritannien og EU er tæt på en ny brexit-aftale, som måske kan godkendes af EU-landene og det britiske parlament, og derfor måske kan afværge et brexit uden aftale.

Det spredte optimisme blandt investorerne, hvor flere søgte mod risikobetonede investeringer, og det danske eliteindeks, C25, steg 1 pct. til 1139,83.

De amerikanske aktier steg solidt på en tirsdag, hvor storbankerne og to store sundhedsaktører skød regnskabssæsonen i gang med et brag. Teknologitunge Nasdaq steg med 1,2 pct., det brede S&P 500-indeks vandt 1,0 pct., og Dow Jones gik op med 0,9 pct.

Onsdag morgen indikerer futures for de tre indeks dog et fald på 0,2-0,3 pct., den tyske DAX-future ligeså, mens de positive takter oven på brexit-nyhederne fortsætter i Asien, der blinker grønt på de ledende indeks.

I den danske andedam var Novozymes i søgelyset tirsdagen igennem, efter at selskabet først på dagen meddelte, at den mangeårige topchef, Peder Holk, trækker sig, når en afløser er plads.

Det fik aktien til at stige 2 pct. til 304,40 kr., og kan anledning til justeringer hos analytikerne onsdag, der allerede har været i gang med aktierne i FLSmidth.

En stribe finanshuse har nemlig ændret kursmål og anbefaling af FLS-aktien, efter at selskabet fredag eftermiddag sænkede sin forventning til årets resultat.

Senest er det HSBC, Morgan Stanley og Goldman Sachs, der har sænket deres kursmål for aktien, der er faldet omkring 10 pct. i værdi siden nedjusteringen. De tre børshuse fastholder ifølge Bloomberg News de positive anbefalinger ”køb”/”overvægt”.

FLS-aktien steg i tirsdagens marked 2,6 pct. til 232,60 kr.

Af andre analytikerændringer ses Novo Nordisk, der er ABG Sundal Collier får løftet kursmålet til 354 kr. fra 340 kr., der fastholder anbefalingen ”hold”.

Novo-aktien havde en stigning på 0,2 pct. til 355,15 kr. tirsdag.

AMERIKANSK AFSMITNING PÅ C25

Danske Bank og Nordea kan blive positivt påvirket af tirsdagens kvartet af store amerikanske bankregnskaber, der alle gav anledning til kursstigninger i New York. De danske bankpapirer steg henholdsvis 1,3 pct. til 97,24 kr. og 1,6 pct. til 48,49 kr.

Tirsdag var det blandt andre JPMorgan Chase, der leverede regnskab, og onsdag følger storbankerne BNY Mellon og Bank of America efter med deres kvartalstal.

Af amerikansk indflydelse er der onsdag nye tal fra den offentlige salgskanal Veterans Affairs (VA), der udgør 20 pct. af samlede amerikanske marked - som er verdens største enkeltmarked for høreapparater.

Tallene viser tab af markedsandele for de to danske selskaber Demant og GN til fordel for schweiziske Sonova.

Demant endte tirsdagen med en stigning på 1,3 pct. til 174,60 kr., og GN så fremgang på 2,5 pct. til 280,90 kr.

Af onsdagens øvrige begivenheder er der europæisk høreapparatkonference EUHA i Nürnberg samt en række taler fra medlemmer af både Den Europæiske Centralbank og den amerikanske pendant, Federal Reserve.

/ritzau/FINANS