Før frygtet dag: Amerikanske aktier overrasker med plusser over hele linjen

365359_16_9_large_392.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
05. jul 2018 KL.22:36

På dagen før handelskrigen for alvor ventes at bryde ud med nye, varslede toldafgifter fra USA og Kina lod det amerikanske aktiemarked sig ikke forstyrre. 

Faktisk blev det i torsdagens handel til pæne plusser hele vejen rundt. Alle de tre ledende aktieindeks i USA sluttede dagen iført grønt.

Nasdaq løb forrest med en stigning på 1,12 pct., mens S&P 500, der er en samling af de største børsnoterede virksomheder i USA, fulgte efter med et plus på 0,86 pct. Hos det det gamle industriindeks Dow Jones, hvor der blot er 30 aktier samlet, endte dagen med en samlet værdiforøgelse på 0,75 pct. 

Fra flere sider var det ellers ventet, at aktiemarkederne kunne få en tung dag, og herhjemme tabte C25 da også en halv procent torsdag. 

Frygten skyldes, at den amerikanske præsident Donald Trump har varslet nye toldafgifter for i alt 34 mia. dollar - 216 mia. kr. - på varer fremstillet i Kina. De træder i kraft, når klokken slår et minut over midnat i Washington. 

"Vi kender allerede de dårlige nyheder"

Det kommer formentlig til at markere en voldsom eskalering af handelskrigen, fordi ingen forventer at Kina sidder på hænderne. De vil efter alt at dømme svare prompte igen med toldafgifter på amerikanske produkter.

Og hvorfor har det så ikke slået igennem på de amerikanske aktier? 

Jeremy Klein, der er chefstrateg hos FBN Securities, har et bud. Han siger til det amerikanske finansmedie CNBC, at markedet har indregnet alle de dårlige effekter ved handelskrigen i prisen. 

"De nyheder, vi får på handel på kort sigt, er enten gode eller neutrale. Vi kender allerede alle de dårlige nyheder, der er derude om det her problem," siger han. 

Af enkeltaktier var det igen it-giganterne, der stjal rampelyset. Chipproducenten Qualcomm tog et spring på 3,65 pct., det sociale medie Facebooks aktie blev 2,98 pct. mere værd, mens Alphabet, selskabet bag Google, gik frem med 2,29 pct. 

Blandt dagens tabere var bl.a. sportstøjsproducenten Under Armour, der fik hugget 2 pct. af sin aktieværdi.

stvr@borsen.dk