FCK udskilles fra Parken

Penge
Eksklusivt for kunder
07. jan 2011 KL. 7:12
Efter flere år med fodbold som den absolutte kerne i Parken Sport og Entertainment har underholdningskoncernen fra årsskiftet foretaget et skelsættende strategiskift og isolerer nu FC København som et selvstændigt forretningsområde. Fodboldøkonom jubler.

Det succesrige fodboldhold FC København er ikke længere det centrale omdrejningspunkt i Parken Sport og Entertainment (PSE) og må fra årsskiftet klare sig med egen bundlinje uden hjælp fra resten af koncernen. Det skriver dagbladet Børsen.

"Vi har udskilt FC København operationelt fra moderselskabet, så fodboldforretningen nu drives som en selvstændig operationel enhed i lighed med vores øvrige forretningsområder," siger koncerndirektør Anders Hørsholt.

Dermed gør PSE’s nuværende ejere og ledelse for alvor op med de mange år under tidligere bestyrelsesformand Flemming Østergaard, hvor FCK ifølge Anders Hørsholt fik penge fra de andre dele af koncernen såsom Lalandia og Fitnessdk. I dag er FCK kun moderselskab på papiret.

Gav usund økonomi

"FCK er stadig rent juridisk moderselskabet, der ejer de øvrige forretningsenheder. De var før langt hen ad vejen købt ind for at finansiere fodboldholdet. Det skulle skabe sikkerhed i de usikre år, men det har givet en usund økonomi," siger Anders Hørsholt og fortsætter:

"Der er ingen selskaber, der har godt af at blive subsidieret. Det får man ikke udviklet sit potentiale af overhovedet. Man er nødt til at bevise sin duelighed, og det er det, vi gør nu. Tidligere var man pakket ind og kunne manøvrere rundt, uden at man nødvendigvis behøvede at gøre det synligt økonomisk," lyder det.

Med det nye skelsættende strategiskift skilles FCK tydeligt fra driften af stadion og ejendomsudlejningen i kontortårnene, som ifølge Anders Hørsholt tidligere har været svære at skelne fra hinanden. Det indebærer blandt andet, at fodboldholdet fremover skal betale leje på markedsvilkår, når de spiller på Danmarks nationalstadion.

Læs hele artiklen i Den Elektroniske Avis