Faldende oliepris smittede af på USA's aktiemarkeder

329528_16_9_large_127.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
11. aug 2016 KL. 0:41

Først den ene vej og så den anden vej. De store prisudsving i oliehandlen fortsætter ufortrødent, og det smitter af på aktiemarkederne. 

Således lukkede de tre største indeks i USA - S&P 500, Dow Jones og Nasdaq - med fald på hhv. 0,29 pct., 0,2 pct. og 0,4 pct. på en onsdag, hvor olieprisen tog et dyk på op til 2,8 pct. Det skete på baggrund af ny data, der højst overraskende viste, at de amerikanske råolielagre voksede med 1,5 mio. tønder i sidste uge mod et forventet fald på 2,5 mio. tønder. 

Samtidig står det nu klart, at Saudi-Arabien øgede sin olieproduktion til et rekordhøjt niveau i juli, så styret nu hiver mere end 10 mio. op om dagen, mens Iran også fortsætter med at hæve sit produktionsniveau i kølvandet på den delvise ophævelse af handelsblokaden i januar. 

Dollar faldt 

Det helt overordnede tema i øjeblikket er fortsat, hvornår den amerikanske centralbank (Fed) næste gang hæver den ledende rente. De seneste måneders nøgletal fra USA har indtil videre tegnet et sløret billede af tilstanden i verdens største økonomi. 

Usikkerheden fik dollaren til at falde over for de andre store valutaer i dagens handel. 

Fed hævede renten fra 0,25 pct. til 0,50 pct. sidste år og sagde i den forbindelse, at man forventede fire nye renteløft i 2016. Det er dog som bekendt ikke sket, og selvom chefen for centralbankens afdeling i Chicago, Charles Evans, tidligere i august slog fast, at han betragter endnu en justering i 2016 som værende ansvarlig, tvivler de færreste investorer og analytikere på, at det kommer til at ske. 

"Markedet tror fortsat ikke, at Fed strammer pengepolitikken i år. Dollaren vil være under pres på den korte bane," siger Manuel Oliveri, valutastrateg i Credit Agricole, til Bloomberg. 

Modemærke i front 


Dagens helt store vinder blet et af USA's mest ikoniske tøjmærker. Investorer med penge i Ralph Lauren-aktien kunne nemlig strække armene i vejret efter børsluk og konstatere, at værdipapiret steg med 9,1 pct. 

Opturen kom i kølvandet på virksomhedens regnskab for første kvartal, der viser en indtjening på 1,06 dollar pr. aktie, hvilket var væsentligt højere end analytikernes estimat på 89 cent pr. aktie. Ralph Lauren indledte tidligere i år en turn around-plan, der skal rette op på flere år med faldende marginer. 

I den tunge ende lå KLA-Tencor Corp. og Perrigo Company, der dykkede med 10,4 pct. og 9,9 pct.