Europa: Zalandos investorer jublede efter regnskab

Penge
Eksklusivt for kunder
28. feb 2019 KL.17:54

Det tyske onlinemodehus Zalando sprang frem på børsen i Frankfurt torsdag, hvor selskabets aktie endte helt i toppen af et europæisk aktiemarked, der i løbet af eftermiddagen var præget af lidt bedre humør blandt investorerne.

Zalando præsenterede torsdag morgen et regnskab for fjerde kvartal af 2018, der viste både bedre salg og indtjening, end analytikerne havde regnet med.

Driftsoverskuddet før renter og skat (EBIT) endte på 117,8 mio. euro i kvartalet, mens analytikernes forventning lød på 107 mio. euro i perioden, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Samtidig spår selskabet nu om en fremgang på både top- og bundlinjen i 2019, og det fik investorerne til at juble. Bloomberg News noterede også, at aktien har været præget af stor interesse fra shortsælgere, og at det kan have været medvirkende til den store stigning på 22,8 pct.

Stemningen var ikke helt lige så positiv på det generelle europæiske marked. Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks endte dog torsdagen med en lille stigning på 0,1 pct.

Det britiske FTSE 100-indeks faldt 0,2 pct., det franske CAC 40-indeks steg 0,4 pct., og det tyske DAX-indeks gik tilbage med 0,3 pct.

Schweizisk selskab dykkede 11 pct.

Sunrise Communications Group, der er noteret på børsen i Schweiz, var med til at trække ned i det fælleseuropæiske indeks torsdag, hvor selskabets aktie faldt 8,5 pct.

Selskabet offentliggjorde onsdag aften sit regnskab for fjerde kvartal, og tallene ramte stort set plet. Samtidig annoncerede Sunrise, at det planlægger at købe Liberty Globals forretning i Schweiz for omkring 6,3 mia. dollar.

En del af købet skal efter planenen finansieres gennem en fortegningsemission, skriver Bloomberg News.

Den schweiziske transportkoncern Panalpina, som danske DSV har set sig lun på og forsøger at overtage, klarede sig omvendt godt på børsen torsdag, hvor aktien steg 2,1 pct.

Torsdag morgen aflagde selskabet et regnskab, der på de overordnede linjer matchede analytikernes forventninger.