Efter styrtdyk i ISS-aktie: Nu straffer analytikere på kursmål og anbefaling

390822_16_9_large_914.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
07. nov 2019 KL.11:57

Onsdag blev en blodrød dag for ISS-aktien, hvor den faldt med 20,1 pct. Og torsdag indtager aktien igen den absolutte bundplacering i C25-indekset. 

Investorerne straffer nemlig aktien, og sender den ned med yderligere 3 pct.   

Allerøde før markedet åbnede torsdag var flere analytikere inde at skrue på kursmål og anbefaling, efter at selskabet især skuffede på både indtjeningsmarginal og pengestrømme i gårsdagens regnskab.

ABG sænker kursmål   

ABG Sundal Collier har sænket sit kursmål på aktien med 10 pct. til 220 kr. fra før 245 kr. Anbefalingen af aktien fastholdes på "køb" af ABG's analytiker Morten Raunholt Eismark. 

ABG Sundal Collier har haft en købsanbefaling på aktien siden august, da kursen på aktien lå i 164,50 kr.

Aktie: ISS

Nordea og SEB sænker anbefaling

Også Nordea bevæger sig i samme retning som ABG Sundal Collier. Gårsdagens aktietæsk til ISS har nemlig fået Nordea til at skrotte sin købsanbefaling. Nu har banken i stedet en hold-anbefaling.

SEB er gået samme vej som Nordea og ændrer sin anbefaling fra "køb" til "hold".   

Exane, Oddo og Kepler Cheuvreux retter også på kursmål 

Exane BNP Paribas sænker sit kursmål med 10 kr. til nu 130 kr. Investeringsbanken har haft en negativ anbefaling på aktien siden november 2017, da kursen lå i 239 kr. - siden da er aktien faldet med knap 40 pct. 

Også Oddo BHF har haft lommeregneren fremme efter ISS-regnskabet igår. Investeringsbanken sænker sit kursmål fra 250 kr. til 180 kr. Og ændrer samtidig sin anbefaling til "neutral" fra "køb". 

Torsdag formiddag har Kepler Cheuvreux også ændret på sit kursmål. så det ændres fra 228 kr. til 215 kr.   

Pres på indtjeningsmarginal i ISS  

ISS meddelte allerede natten til onsdag, at selskabet nu ser mere dystert på finanserne. Servicekoncernen venter at realisere en driftsmargin på over 4,2 pct. mod tidligere 5,0-5,1 pct.

"Det er absolut ikke et tilfredsstillende resultat," lød det fra ISS-topchef Jeff Gravenhorst kort efter markedets åbning onsdag.  

ISS nedjusterede samtidig forventningerne til pengestrømmene med 1,2 mia. kr. og udskyder de langsigtede forventninger til driften med et år. 

Investorernes pessimisme skyldes også, at kontrakter i Danmark og Hong Kong ikke er forløbet som forventet. Samtidig har det franske marked også voldt servicekoncernen store problemer. 

Det fortsatte fald i ISS-aktien kommer også efter, at den franske konkurrent Sodexo i dag har fremlagt regnskab for det skæve regnskabsår 2019. Og investorerne kvitterede med at sende aktien op med 3,3 pct. i de første handler torsdag morgen.