Digital scrapbog børsnoteres til værdi over 83 mia kr i New York

380198_16_9_large_569.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
18. apr 2019 KL.11:29
To massive børsnoteringer vil i eftermiddag teste aktiemarkedet i USA, når Pinterest og Zoom Video Communications handles for første gang på børsen i New York.

Der sker blot uger efter at Uber-rivalen Lyft blev børsnoteret til umiddelbar begejstring, som siden er vendt til skepsis, da Lyft nu handles til en værdi 17 pct. under noteringskursen. 

Pinterest beskrives som en digital scrapbog. hvor brugerne af det sociale medie kan dele billeder. Selskabets aktier børsnoteres 2 dollar over det øvre niveau i intervallet for de aktier, der blev udbudt, og det værdiansætter selskabet til 12,6 mia. dollar (83,5 mia. kr.).

I 2017 rejste Pinterest senest 150 mio. dollar i ny kapital, hvilket dengang værdisatte selskabet til 12,3 mia. dollar.

Markedet for børsnoteringer har været optimistisk i USA i den seneste tid i takt med stigende kurser på aktiemarkedet, og Zoom Video Communications har også første handelsdag senere torsdag.

Selskabet leverer cloud-baserede videomøde- og videokonferenceløsninger, og selskabets aktier udbydes til 36 dollar, hvilket værdiansætter selskabet til over 10 mia. dollar (6,63 mia. kr.) 

Værdien betyder, at Zooms værdi er mere end nidoblet, siden selskabet senest i 2017 rejste kapital i det private marked.