Danske Bank om aktiefald på 3 pct til C25-indekset: "Glasset er stadigvæk halvfyldt"

396572_16_9_large_343.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
24. feb 2020 KL.10:39

I Danske Bank har det været en travl morgen med udsigten til en ildrød åbning af markederne, som nu har sendt de danske C25-aktier ned med 3,3 pct. samlet.

Ifølge investeringsstrateg Lars Skovgaard Andersen bør du dog slå koldt vand i blodet og eventuelt udnytte faldet til at købe op - som minimum bør du søge mere i cykliske sektorer, hvis du ellers har en portefølje, der består af både aktier og obligationer.

"I Danske Bank har vi stadigvæk den holdning, at det er en V-formet begivenhed, og at man får inddæmmet virussen. Det vil sige, at så er glasset mere halv halvfyldt end halvtomt," lyder det.

Konkret anbefaler chefstrategen en totrins-raket:

"Faktisk burde jeg begynde at købe op, hvis vi får et sell-off. Som minimum bør du i første omgang flytte lidt rundt på dine penge, så du går fra de mere defensive til de cykliske sektorer. Så kan du overveje, om du skal begynde at købe flere aktier på et tidspunkt," siger han.

Specifikt vil det være smart at samle nogle af de store it-aktier, der får hug og muligvis kan få det de næste par dage, op, hvis man har misset dem og ellers er modig.

"Eller hvis du er heldig og ikke ejer nogle af de cykliske aktier, der falder tilbage, så er det dem, du skal prøve at fange her i den kommende uges tid," siger han.

Danske Bank har det mindst mulige overvægt af aktier og har haft det noget tid, hvilket betyder, at man kan tage det stille og roligt.

Ikke kun corona

Selvom spredningen af coronavirusset i bl.a. Italien og Sydkorea har afgørende betydning for de røde markeder, er nye amerikanske nøgletal også stærkt medvirkende til de store fald, vurderer Lars Skovgaard Andersen.

"Man glemmer lidt, at der i fredags kom tillidsindikatorer fra selskaber og servicesektoren i USA. Den fra servicesektoren var mildt sagt rigtig, rigtig ringe. Det var så slemt, at vi faktisk troede, der var fejl i dataene," siger han.

Lars Skovgaard Andersen peger på, at servicesektoren holder gang i amerikansk økonomi, og når de tal så lander på en dag, hvor du ved, der kommer et 48 timers interval, hvor der kan gå noget galt i verden - så hedger folk deres positioner, og så begynder du også at tage gevinsterne ud i nogle af it-aktierne.

"I morges kommer der så voldsomme billeder fra Nordtialien, der begynder at dukke artikler om om en fladning af rentekurven, og så er der jo snart recession, og alle de her historier gør, at der kommer den her effekt."