Citi sætter tocifret afkastestimat på britiske aktier, men advarer om at jage dem

392908_16_9_large_298.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
15. dec 2019 KL.16:39
Udfaldet af det netop overståede britiske valg ”er så godt, som det kunne blive” for aktiemarkedet, lyder det fra den amerikanske storbank Citi, der vurderer, at der er ca. 10 pct. afkast at hente i det brede aktieindeks FTSE 100 frem til slutningen af 2020.

Citi vurderer således, at indekset frem mod udgangen af 2020 vil stige fra nuværende indeks 7353,44 til 8100.

Selskaberne i FTSE 100-indekset er kendetegnet ved at have en stor indtjening uden for Storbritannien.

Det er selskaber som bl.a. spiritusgiganten Diageo, industrikonglomeratet Unilever og medicinalselskabet Glaxo Smith Kline, der holder til i det ledende indeks, mens selskaberne i det mindre indeks FTSE 250 er langt mere indenlandsk orienterede og tæller f.eks. transportgruppen Stagecoast og den finansielle virksomhed Virgin Money.

”FTSE 250 kan sagtens opnå en endnu større afkastgevinst pga. dets langt høje eksponering til den indenlandske økonomi,” skriver Citi i et notat uden at sætte et mål for, hvor banken ser FTSE 250-indekset ved udgangen af 2020.

”Citi’s valutastrateger forventer, at det britiske pund skal stige yderligere på kort sigt. Det bør favorisere de indenlandske britiske aktier i forhold til de mere internationalt eksponerede,” lyder det bl.a. i notatet.

Mild recession i 2021

Briterne gik torsdag til valgurnerne, og i fredags stod det klart, at det konservative parti, slog rivalen Labour med en historisk høj distance målt på mandater.

Dermed kan landets premierminister, Boris Johnson, og hans konservative parti formodentlig sikre Storbritanniens udmeldelse af EU uden de store indenlandske besværligheder. Spørgsmålet er blot, hvilken aftale Storbritannien kan få med EU, dermed af usikkerheden og investorernes forsigtighed langt fra overstået.

Dermed tænder storbanken advarselslamperne for de indenlandsk eksponerede selskaber på lidt længere sigt.

”Citi’s økonomer er stadig bekymrede for konsekvenserne af brexit for den britiske økonomi. De forudser en mild recession i 2021. Det vil vise sig at være en stor udfordring for de mere cykliske aktier med stor britisk-eksponering, f.eks. banker og byggeselskaber. Jag ikke disse aktier for hårdt,” lyder det advarende fra Citi.

I fredags løftede FTSE 100 indekset sig med 1,1 pct., mens FTSE 250 steg med 3,44 pct.

Blandet enkeltaktierne var det især selskaber, der er indenlandsk eksponerede, der trak store stigninger hjem fredag. Blandt FTSE 100-selskaberne var det især de mest indenlandsk orienterede selskaber, der steg, bl.a. de tre byggeselskaber Taylor Wimpey med 14,7 pct., Barrett Developments med 14 pct. og Berkeley Group med 13,9 pct.

Blandt FTSE 250-selskaberne sprang Virgin Money til vejrs med 18,7 pct., mens Stagecoach steg 16,6 pct.