Candy Crush kan sikre gevinst på 10.000 pct

279159_16_9_large_923.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
20. mar 2014 KL. 8:30
En investeringsgevinst på 10.000 pct. er en drøm for mange investorer.

Det kan måske vise sig at blive virkelighed for Apax Partners LPP, en britisk venturekapitalfond, der kan se frem til noget af et afkast af en investering på 35 mio. dollar, man gjorde i King Digital Entertaintments tilbage i 2005.

Det skriver Bloomberg.

Også den schweiziske venturefond, Index Ventures, kan se frem til et afkast på 10.000 pct. på deres investering på 6 mia. dollar. Index Ventures er også storaktionær i det danske biotekselskab, Egalet. 

Det er planer om børsintroduktion fra selskabet bag spillet Candy Crush, der eksempelvis kan sikre Apax en andel på helt op til 3,5 mia. dollar i selskabet svarende til 18,8 mia. kr. Kings planlagte børsintroduktion er værdisat til op mod 7,6 mia. dollar.

Og hvis det lykkes for King, kan både Apax og Index Ventures se frem til noget af en flerdobling den pris, man selv har givet for at investere i selskabet. 

"Apax havde indsigten tidligt nok til at lave den rette investering. King har været en superstjerne på mobilmarkedet," siger analytiker i Benchmark Co, Michael Hickey, til Bloomberg.