C20 sætter ny rekord - Novo og Jyske Bank i top

343993_16_9_large_214.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
25. apr 2017 KL.17:28

Stigningerne fortsatte tirsdag på det danske aktiemarked, men kadencen var lidt mindre end mandag, hvor aktierne steg markant og fire C20-aktier satte rekord. Tirsdag var der og alligevel rekord i indekset og tre aktier.

Novo førte sig frem i toppen på positivt konkurrentnyt sammen med Jyske Bank og DSV. De to sidstnævnte uden selskabsspecifikt nyt.

Den amerikanske Novo Nordisk-konkurrent Eli Lilly leverede tal for første kvartal. Regnskabet indeholdt ganske positive signaler, i forhold til hvad investorerne kan vente sig af Novos regnskab onsdag i næste uge.

Det vurderer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen, der hæftede sig ved, at Eli Lillys to største diabetesmidler begge slog analytikerforventningerne med ganske bred margin - blandt andet på grund af god efterspørgsel i markedet.

Eli Lillys salg af det hurtigtvirkende insulin Humalog, der konkurrerer med Novos insulin Novolog, endte på 708 mio. dollar mod ventet 636 mio. dollar ifølge Bloomberg News. Desuden landede salget af GLP-1-analogen Trulicity på 373 mio. dollar mod ventet 345 mio. dollar. Midlet er den absolut væsentligste konkurrent til Novos markedsledende GLP-1-analog, Victoza.

Det er dog først og fremmest Humalog-salget, der umiddelbart trækker positive tråde til Novo-regnskabet.

Novo-aktien steg 1,5 pct. til 253,70 kr.

Jyske Bank steg mest - 1,7 pct. til 355,80 kr.

13. C20-rekord i år

Eliteindekset C20 Cap endte 0,4 pct. højere i 1108,41 og satte rekord for anden dag i træk - den trettende i år.

Også ude i Europa var stigningerne tirsdag mindre imposante end det var tilfældet mandag, da investorerne drog et dybt lettelsens suk over valgresultatet i Frankrig. De tre store indeks, DAX, CAC 40 og FTSE 100 steg ved danske lukketid omkring 0,2 pct.

- Underliggende er stemningen god. Regnskaberne, der er kommet, ser generelt pæne ud både i Europa og i USA, og det positive momentum fra mandag fortsætter, siger afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen til Ritzau Finans.

Han vurderer, at der skal geopolitisk ballade eller en overraskende udvikling i anden valgrunde i Frankrig 7. maj til at spænde ben ben for den gode stemnin.

Chr. Hansen, DSV, ISS og Lundbeck satte rekord mandag, og tirsdag gentog tre af dem præstationen. Det gjaldt Chr. Hansen, der steg 0,2 pct. til 461 kr., Lundbeck, der steg 1 pct. til 351,30 kr., og DSV, der lukkede i 381,20 kr. efter en stigning på 1,5 pct.

Danske Bank, der er regnskabsaktuel fredag, og Nordea, der er det torsdag, fik nyt fra den svenske storbank Swedbank, der leverede bedre end ventede renteindtægter og lavere end ventede nedskrivninger på udlån i sit regnskab for første kvartal.

Danske Bank steg 0,2 pct. til 242,20 kr., mens Nordea, der er uden for C20-selskabet for tiden, steg 0,5 pct. til 81,95 kr.

Godt nyt til FLS

FLSmidth fik konkurrentnyt fra den finske ingeniørkoncern Metso og amerikanske Caterpillar i kølvandet af mandagens nyt fra Sandvik.

Metso øgede sin ordreindgang i første kvartal med 11 pct. samt opjusterede forventningerne til efterspørgslen på mineservices. Det tegner lyst for den danske rival FLSmidth, vurderer aktieanalytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen over for Ritzau Finans.

- Metsos regnskab er positivt både på indtjening og ordreindgang. For FLSmidth ville det have været bedre med en opjustering af forventningerne til mineudstyr frem for services, men det er alligevel et positivt signal, siger Mikkel Emil Jensen.

Caterpillar er kommet pænt igennem første kvartal og tror nu på langt bedre resultater i 2017. Samtidig har maskineriselskabet lagt en meget større pose penge til side til sin igangværende restrukturering.

Divisionsmæssigt var der især fremdrift i Resource Industries, der blandt andet sælger udstyr til mineindustrien. Her steg omsætningen 15 pct., især takket være løft i Europa, Mellemøsten og Asien, mens driftsindtjeningen gik fra et minus på 96 mio. dollar til et plus på 158 mio. dollar.

- Det var endnu en dag med godt nyt til FLSmidth, konstaterer Ole Kjær Jensen, og aktien blev sendt op med 4,2 pct. til 406,40 kr. oven på mandagens løft på 3,8 pct.

Columbus steg efter regnskab

Herhjemme har Columbus leveret tal for første kvartal, og her tjente selskabet mere, end det gjorde i samme periode sidste år. For hele 2017 fastholdes forventningerne desuden.

Med en omsætningsvækst på 13 pct. og en vækst i driftsresultatet (EBITDA) på 14 pct. har Columbus forbedret sig. Og det er en stærk vækst i serviceforretningen, der driver fremgangen, fremgik det af regnskabet.

Columbus realiserede i tal en omsætning på 310 mio. kr. og et EBITDA på 29 mio. kr. i første kvartal. Til sammenligning lød resultaterne på 275 mio. kr. og 25 mio. kr. i første kvartal 2016.

Columbus-aktien steg 0,7 pct. til 14 kr.

Össur faldt til gengæld, efter at Nordea sænkede anbefalingen af proteseproducenten til "hold" fra "køb". Össur faldt med 1,7 pct. til 28,50 kr.