Buffetts pengekasse bugner - købte egne aktier for 1,7 mia. dollar

380993_16_9_large_899.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
06. maj 2019 KL.18:50

Berkshire Hathaway, investeringsselskabet, som styres af den navnkundige milliardær Warren Buffett og hans mangeårige partner Charlie Munger, accelererede tilbagekøbene af egne aktier i første kvartal, til trods for at selskabet historisk har været imod den mulighed.

Det fremgår af regnskabet for periode, som Berkshire Hathaway lagde frem lørdag inden weekendens årlige generalforsamling.

Berkshire Hathaway købte egne aktier for 1,7 mia. dollar i perioden, hvilket var over niveauet på 1,3 mia. dollar, som selskabet brugte på tilbagekøb i hele 2018.

Det øgede tempo i tilbagekøbene, som selskabet i efteråret åbnede mulighed for ved at lempe på bestyrelseskravene til værdisætningen af aktierne, skyldes, at det store investeringsselskabs pengekasse bugner, fordi det har svært ved at finde tilstrækkeligt med attraktive investeringsmuligheder.

- Vi føler, vi er OK med at købe den, men vi savler ikke over at købe den, sagde Warren Buffett, ifølge Bloomberg News, på lørdagens generalforsamling om tilbagekøbet af Berkshires egen aktie.

- Du kan let se perioder, hvor vi ville bruge substantielle summer, hvis vi syntes, at aktien blev solgt, lad os sige, 25 eller 30 pct. under, hvad den var værd, og vi ikke havde noget, der var endnu bedre.

Berkshire Hathaways pengekasse, inklusiv amerikanske statsobligationer, er så fyldt, at den næsten ikke kan lukkes. I kvartalet voksede den atter en gang med nogle milliarder til 114,2 mia. dollar, og Warren Buffett gentog i weekenden, at han og kollegaerne anser gode selskaber med solide fremtidsudsigter som meget dyrt prissatte, hvorfor investeringsselskabet holder igen med nye investeringer.

Investeringsselskabet kom i øvrigt gennem sit første kvartal med et justeret overskud per aktie på 45 cent, mens omsætningen landede på 133,74 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 44 cent og en omsætning på 11,88 mia. dollar.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 8,25 mia. dollar mod ventede 7,38 mia. dollar, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, landede på 32,3 mia. dollar. Her havde Wall Street ventet 31,84 mia. dollar.

De bedre end ventede tal på bundlinjen har dog et "aber dabei", hvilket skyldes, at udfordringerne i Berkshire Hathaways store investering i Kraft Heinz ikke er medregnet, fordi Kraft Heinz endnu ikke officielt har indsendt de nødvendige regnskabsformularer til børsmyndighederne for første kvartal for at Berkshire Hathaway kan tage udviklingen med i sine tal.

Kraft Heinz tog i februar i forbindelse med regnskabet for fjerde kvartal en nedskrivning på 15,4 mia. dollar på goodwill af flere af koncernens kendte forbrugermærker under Krafts kondimentprodukter og Oscar Mayers pølseprodukter, og samtidig er koncernen ramt af uregelmæssigheder i finansafdelingen, som selskabet undersøger.

Berkshire Hathaway var i første kvartal nettosælger af aktier. Ud af porteføljen blev solgt aktier for 2,06 mia. dollar, mens koncernen blot købte nye aktier for 1,53 mia. dollar.

Aktien i Berkshire Hathaway falder mandag med 3,0 pct. og trækker næstmest ned i S&P 500-indekset.

/ritzau/FINANS