Blodrødt på Wall Street: Nasdaq i minus 4,4 pct. Dow Jones og S&P 500 nu i minus for hele året

371075_16_9_large_9.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
24. okt 2018 KL.22:24
Opdateret kl. 22.19 med kommentarer og informationer over, hvilke virksomheder og sektorer, der blev hårdest ramt - Der er dømt udsalg på de amerikanske aktiemarkeder, hvor alle tre ledende indeks er i minus kort før lukketid. Værst ramt er Nasdaq, der lukkede i i minus 4,43 pct. i indeks 7108.

Dow Jones lukkede i minus  2,4 pct., i indeks 24.584, mens S&P 500 lukkede i minus 3,09 pct. i indeks 2556. pct. Nedturen betyder, at Dow Jones er nede i minus 0,55 pct. i år, mens S&P 500 er i minus 0,64 i år.

"Vi har en hel masse usikkerheder, og det løfter frygtfaktoren hele vejen rundt," sagde Jerry Braakman, investeringschef hos First American Trust, til The Wall Street Journal.

Det er er en blanding af lettere skuffende indtjeningstal fra de amerikanske virksomheder og svagere end ventede data fra det amerikanske boligmarked, der rammer aktierne.

Samtidig med, at aktierne falder stiger renterne, hvilket er en konsekvens af, at investorerne søger et sikkert sted at placere pengene.

For en investor er der mange ting at tage hensyn til disse måneder.

Nummer et er, at renterne i USA stiger. Dertil kommer stadig flere meldinger om, at USA kan være på vej ind i en recession i løbet af de næste 12 til 18 måneder.

Dertil kommer en perlerække af geopolitisk uro omkring USA's forhold til Rusland, handelskrig med Kina, fortsat tiltagende politisk ustabilitet i Mellemøsten.

Endelig kom der i dag onsdag data for at salget af nye huse i USA, hvor tallene viser, at salget af nye boliger i USA udviklede sig noget dårligere end forudset i september.

Salget blev opgjort til 553.000 enheder på årlig basis mod 585.000 måneden før. Der var til sammenligning ventet et salg på 625.000 enheder ifølge et estimat fra Bloomberg. På månedsbasis faldt salget af nye boliger med 5,5 pct.

Endelig blev der onsdag afsendt en stribe brevbomber til ledende amerikanske politikere, Barack Obama og Bill og Hillary Clinton, og til CNN.

IT og kommunikation hårdest ramt

Blandt sektorerne var der kun fremgang til 3 ud af 11 i S&P 500. Det var de defensive forsyningsaktier, der var i top med et plus på 22,4 pct., mens fast ejendom efter nogle dage med rentefald steg 1,2 pct. Ud over det var dagligvaresektoren også oppe med 0,6 pct.

Det skriver Ritzaus Bureau.

I bunden blandt sektorerne fandt man derimod kommunikationsservice med minus 4,9 pct., mens it-aktierne mistede 4,4 pct. Energisektoren faldt 3,8 pct. Cyklisk forbrug og sundhed mistede 3,3 pct., mens industri tabte 3,4 pct., og råvarer og materialer gik tilbage med 3,0 pct.

Blandt it-aktierne var der skuffende nyt fra Texas Instruments. Tirsdag efter børslukketid kom chipproducenten med sit regnskab for tredje kvartal. Et bedre end ventet resultat overskyggedes af svage forventninger til det igangværende fjerde kvartal, og aktien faldt med 8,2 pct.

Texas Instruments ses som en vejrhane for halvlederbranchen, da man har en bred produktpalette og tilsvarende kundeportefølje, og halvlederne faldt som undersektor i S&P 500 samlet set med 6,5 pct. onsdag, da eksempelvis også Nvidia og Intel smed henholdsvis 9,8 og 4,7 pct., mens navne som AMD og Microchip Technology smed 9,2 og 8,8 pct.

Blandt it-aktierne faldt de to helt store navne, Microsoft og Apple, også med 5,4 og 3,4 pct.

Amazon tabte 5,9 pct. i sektoren for cyklisk forbrug, mens kommunikationsservice også var ramt af massive fald til de store navne.

Facebook mistede 5,4 pct., mens Alphabet, Googles moderselskab, tabte 5,2 pct. Netflix og Walt Disney tabte samtidig henholdsvis 9,4 pct. og 5,3 pct.

Det gik i samme sektor også hårdt ud over AT&T, der skuffede med sit regnskab for tredje kvartal onsdag. Teleselskabet, som tidligere i år købte Time Warner for 85 mia. dollar, konstaterede i tredje kvartal tilbagegang på kundesiden efter fem kvartaler med plus. Det blev straffet med et minus på 8,1 pct.

Boeing belønnet

Blandt de store aktier var der kun plusser til Procter & Gamble, Boeing og PepsiCo.

Et andet af onsdagens store regnskaber kom netop fra Boeing, som altså blev belønnet. Det var dog ikke nok til at trække Dow Jones i grønt, selv om aktien fylder meget i indekset.

Flyproducenten fra Seattle løftede i forbindelse med regnskabet sin prognose til en omsætning mellem 98 og 100 mia. dollar - mod tidligere 97 til 99 mia. dollar - og Boeing ser nu også et bedre resultat på bundlinjen.

Aktien i Boeing vandt 1,3 pct.,