Berger i retten med oppustet pantebrev

Penge
Eksklusivt for kunder
20. jun 2010 KL.18:10
Statsautoriseret ejendomsmægler og finansmand Carsten Berger går nu rettens vej for at få erstatning, efter han har købt et pantebrev på 20 mio. kr., som ser ud at til at have mistet en stor del af sin værdi. I værste fald hele værdien.

Carsten Bergers investeringsfirma Rudersdal A/S holder 2. prioritet i en ejendom med tilhørende anlæg på 20 mio. kr. på Narvikvej i Nakskov. Den samlede pantsatte gæld i ejendommen er på 35 mio. kr., og før ham i køen for at få sine penge, står Banktrelleborg med et krav på 15 mio. kr.

Ejendommen er i forbindelse med en konkursbegæring, som Banktrelleborg vil trække tilbage, blevet vurderet til mellem 6 og 12,5 mio. kr., mens udstyret er vurderet til at være 0,25-13,5 mio. kr. værd.

"På det tidspunkt, hvor erhvervelsen af pantebrevene skete, forelå der eksterne vurderinger, der underbyggede værdien, hvorfor jeg erhvervede de pågældende pantebreve i tiltro til disse vurderinger," forklarer Carsten Berger.

Han ønsker ikke at oplyse, hvilke banker, der er målet for hans erstatningskrav, men fastholder, at han har købt pantebrevet på for høj værdiansættelse.

Rudersdal A/S har en pantebrevsbeholdning på 204 mio. kr. ifølge selskabets seneste regnskab, der løb frem til 30. september i år.