Berger holder Skat væk med stor-poster

Penge
Eksklusivt for kunder
20. jun 2010 KL.18:10
Superinvestor Carsten Berger har lagt flere penge end tidligere i aktier, og det har hjulpet på motivationen, at aktieposter over 15 pct. resulterer i skattefrit udbytte.

Investeringsstrategi bag et overskud på 112 mio. kr. efter skat det seneste år er langsigtet investering, fortæller Carsten Berger til borsen.dk.

Det seneste år har dog budt på en mindre forskydning i sammensætningen af porteføljen i hans investeringsselskab Rudersdal A/S, hvor aktier er kommet til at fylde betydeligt mere.

"Min grundfilsofi er, at jeg skal have en tredjedel i pantebreve, en tredjedel i ejendomme og en tredjedel i aktier, men da jeg blev større og da det så blev sværere at skaffe pantebreve, har jeg valgt at gå ind i andre aktiviteter med aktier," siger Carsten Berger til borsen.dk.

Af de samlede aktiver i Rudersdal A/S på 1,7 mia. kr. udgøres 960 mio. kr. af aktier, blandt andet i Mols-linien, A.P. Møller-Mærsk og Rella Holding.

"Når jeg nu kommer op i lidt højere procenter i de selskaber, som jeg køber op i, så har jeg tilvalgt lige at runde 15 pct. for på den måde også at få et skattefrit udbytte. Filosofimæssigt skulle jeg måske kun ligge på 10 pct., men hvis jeg går op med 5 pct. så kommer udbyttet jo skattefrit," siger Carsten Berger.

Mols-Linien langsigtet investering

En af de af Carsten Bergers aktieposter, som der virkelig har været fokus på den seneste tid, er storposten i Mols-linien, hvor investoren også er næstformand.

På grund af den post er hans muligheder for at handle med aktien dog begrænset til to gange om året i forbindelse med rederiets halvårsmeddelelser. Men den restriktion lader ikke til at genere Carsten Berger det store:

"På grund af mine aktieposter har jeg da været i dialog med nogle banker, før Scandlines solgte deres aktiepost. Men jeg måtte meddele dem, at jeg ikke må handle. Min holdning til Molslinien er langsigtet og at aktien har en god pris. Der kigger jeg på udbygningen af Århus Havn og Marselisborgtunnelen, og der snakker vi 2012-15. Det er min tidshorisont," siger Carsten Berger.

Scandlines har for nyligt solgt deres store post på 30 pct. i Mols-linien til Clipper.