Apple i største børsfald siden august

392282_16_9_large_440.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
03. dec 2019 KL.20:15
Der er fredag røde tal på de amerikanske børser, efter at flere udmeldinger har skabt ny usikkerhed om handelsforhandlingerne mellem USA og Kina.

Det går særligt ud over Apple-aktien, der falder 2,2 pct. til 258,47 dollar, hvilket gør aktien til en af de mest faldende i det tunge Dow Jones-indeks.

Aktien er i løbet af handelsdagen faldet med op til 3 pct., hvilket ifølge Bloomberg News er det største fald siden 23. august, hvor aktien faldt 4,6 pct.

Daniel Ives, der er analytiker hos Wedbush, vurderer ifølge mediet, at Apple er et af de selskaber, der "har mest at tabe, hvis handelskrigen ikke ender med fred fremadrettet".

En udmelding fra USA's præsident, Donald Trumpp, om, at en handelsaftale med Kina måske udskydes til efter præsidentvalget i USA i november 2020, skaber tirsdag usikkerhed i markedet.

USA's handelsminister, Wilbur Ross, har også bidraget, da han i et interview med CNBC ifølge Reuters slår fast, at der skal ske substantielle fremskridt i forhandlingerne med Kina, hvis ikke den næste runde amerikanske toldstigninger skal træde i kraft 15. december.

Apple er meget afhængig af handelssituationen, da en stor del af selskabets omsætning kommer fra Kina. Sidste år var det knap en femtedel ifølge Bloomberg News. Derudover spiller landet en stor rolle i Apples leverandørkæde.

Apple-aktien er på vej mod sin tredje handelsdag i træk med fald. Siden juni er aktien dog steget tæt på 50 pct. i værdi, og den har på det seneste været handlet i et rekordhøjt niveau, skriver Bloomberg News.

/ritzau/FINANS