Aktietens i USA: Nedjustering presser Pfizer i ventet flad markedsstart

385148_16_9_large_685.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
29. jul 2019 KL.14:48

Pilen peger mandag ned for den amerikanske medicinalgigant Pfizer, efter at selskabet inden markedets åbning har offentliggjort regnskab for andet kvartal, der bød på en nedjustering af forventningerne til årets resultat.

Selvom omsætningen i kvartalet toppede analytikernes forventninger, så forventer selskabet, der nok er mest kendt for potenspillen Viagra, nu en omsætning på 50,5 til 52,5 mia. dollar for helåret mod en tidligere forventning om en toplinje på 52 til 53 mia. dollar. Udmeldingen takseres til et kursfald på 1,4 pct. til 42,47 dollar per aktie i det amerikanske formarked.

Overordnet set er der dog udsigt til en stort set flad åbning på det amerikanske marked, når en travl uge indledes, hvor den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag afslutter sit månedlige rentemøde. Her forventer markedet, at renten vil blive sænket - for første gang siden finanskrisen.

Futures for de tre ledende indeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, stiger en times tid inden åbning op til marginale 0,1 pct. Det brede S&P 500-indeks og teknologiindekset Nasdaq lukkede begge i rekordniveau fredag.

MYLAN STÅR OVER FOR FUSION - AKTIEN STIGER

Pfizer bekræftede i forbindelse med sit regnskab, at selskabet står over for at fusionere sit datterselskab Upjohn med kopiselskabet Mylan. Allerede inden udmeldingen kunne Wall Street Journal berette, at en aftale var nært forestående.

Det nye selskab ventes at omsætte for 19-20 mia. dollar i 2020, hvor driftsresultatet før af- og nedskrivninger ventes at løbe op i 7,5-8 mia. dollar. Synergierne ved fusionen ventes at løbe op i omkring 1 mia. dollar og ventes fuldt indfaset i 2023.

Mylan-aktien stiger 14,8 pct. i formarkedet til 21,20 dollar stykket.

I fokus mandag kan også komme kaffekæden Starbucks, der fredag lukkede i det højeste niveau nogensinde. JPMorgan har dog ifølge Reuters nu sænket sin anbefaling af aktien til "neutral". I formarkedet dykker kaffeaktien 1,1 pct. til 98,05 dollar.

33 pct. af selskaberne i det brede S&P 500-indeks kommer i denne uge med regnskab, skriver Reuters.

Det gælder blandt andet for techgiganten Apple, der kommer med regnskab tirsdag efter børslukning. I formarkedet stiger aktien 0,2 pct. til 208,13 dollar.

/ritzau/FINANS