Aktietendens: Positiv åbning i vente i USA før Trump-tale

Penge
Eksklusivt for kunder
05. feb 2019 KL.15:42

Det amerikanske aktiebørser ventes fra åbningen tirsdag at forsætte de positive takter fra mandagens handel.

Ud over regnskaber er det store fokuspunkt aftenens State of the Union tale af den amerikanske præsident, Donald Trump, som ved den lejlighed kan komme med nyt om handelsdrøftelserne med Kina - og sine bestræbelser på at få bygget en mur langs grænsen til Mexico.

- Talen vil blive fulgt tæt for en opdatering på handelsdrøftelserne med Kina og grænsesikkerheden, eller mere specifikt grænsemuren.

- Der har været flere meldinger om, at Trump overvejer at erklære national undtagelsestilstand for at levere på sit løfte om finansiering af muren, og dette kan være platformen til at gøre det, skriver Craig Erlam, markedsanalytiker hos Oanda i London, i et notat ifølge Reuters.

Futuren på det brede S&P 500-indeks ligger 0,2 pct. højere, Dow Jones-futuren stiger 0,4 pct. og Nasdaq-futuren med 0,3 pct.

Mandag lukkede både Dow Jones- og S&P 500-indekset med en stigning på 0,7 pct., mens Nasdaq-indekset toppede med et plus på 1,2 pct.

Tirsdagen byder på flere interessante regnskaber. Forud for åbningen er der kommet tal fra ethanolproducenten Archer-Daniels-Midlands, som skuffede med en justeret indtjening per aktie i fjerde kvartal på 88 cent.

Til sammenligning var der ventet et resultat på 92 cent per aktie, fremgår det af Bloomberg News. I formarkedet falder aktien med 2,5 pct.

Medievirksomheden Viacom overgik derimod forventningerne med sit regnskab, som bød på en indtjening per aktie på 1,12 dollar mod estimeret 1,02 dollar af analytikerne.

Det belønnes med et lille plus i formarkedet på 0,9 pct.

Endnu bedre går det i formarkedet for tøj- og designvirksomheden Ralph Lauren, som stiger næsten 7 pct. efter stærke regnskabstal.

Investorerne får tirsdag også mulighed for at handle på det regnskab, som Googles moderselskab, Alphabet, kom med efter børslukningen mandag. I formarkedet ligger aktien 2,0 pct. lavere.

Efter markedslukningen tirsdag kommer der regnskaber fra selskaber som Disney, Snap, Electronic Arts, Anadarko Petroleum

/ritzau/FINANS