Aktietendens i USA: Netflix og Morgan Stanley står til kurshop i grøn start

389626_16_9_large_759.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
17. okt 2019 KL.15:10
Regnskabsaktulle selskaber som Netflix, Morgan Stanley, IBM og Alcoa vil løbe med opmærksomheden, når handlen starter på det amerikanske aktiemarked torsdag.

Investorerne ser også ud til at gå en dag med positive takter i møde, og forud for børsåbningen i USA er der grønne indeks i det meste af Europa, ligesom futures for de tre ledende amerikanske indeks hopper mellem 0,2 pct. og 0,4 pct.

Stemningen var knap så positiv onsdag, hvor markedet var præget af offentliggørelsen af et svagt detailsalg i USA. Det blev til dels opvejet af endnu et stærkt regnskab fra USA's næststørste bank, Bank of America, mens softwareaktierne var under pres, og sundhedssektoren blev løftet af forligsrygter.

Det brede S&P 500-indeks sluttede med et fald på 0,2 pct., og Dow Jones-indekset tabte 0,1 pct. Teknologitunge Nasdaq mistede samtidig 0,3 pct.

NETFLIX OG MORGAN STANLEY STÅR TIL FREMGANG

Netflix står til at blive en af torsdagens helt store vindere på aktiemarkedet, efter at streaminggiganten onsdag efter børslukketid offentliggjorde sit regnskab for tredje kvartal.

Regnskabet viste et overskud per aktie på 1,47 dollar i kvartalet mod 89 cent for et år siden, og omsætningen steg i samme periode med 31 pct. på 5,24 mia. dollar.

Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 1,05 dollar og en omsætning på 5,25 mia. dollar.

Antallet af nye kunder skuffede dog markedet en smule. I tredje kvartal havde Netflix en nettotilgang af 6,77 millioner betalende kunder, mens 6,80 millioner var ventet af analytikerne. Streamingselskabet havde selv lovet 7,0 millioner nye kunder i kvartalet.

I formarkedet belønnes Netflix med en stigning på 8,4 pct.

Investorerne ser også ud til at være tilfredse med regnskabet fra den amerikanske storbank Morgan Stanley, som blev offentliggjort torsdag før handelsstart.

Finanshuset opnåede i tredje kvartal et overskud per aktie - justeret for engangsposter - på 1,21 dollar, hvilket overgik forventningerne blandt analytikerne, der ifølge Bloomberg News havde ventet et overskud på 1,10 dollar.

Toplinjen steg med omtrent 160 mio. dollar til 10 mia. dollar i kvartalet. Det er trukket op af stigende indtægter fra handel med særligt obligationer.

Til gengæld faldt indtægterne fra handel med aktier en anelse, men posten var alligevel en anelse højere end forventningen blandt analytikerne.

I formarkedet stiger Morgan Stanleys aktie 3,8 pct.

ALCOA STIGER I FORMARKEDET - IBM SENDES NED

USA's største aluminiumsproducent Alcoa stiger 4,4 pct. i det amerikanske formarked, på trods af at selskabet onsdag aften sænkede sine forventninger til den globale efterspørgsel på aluminium.

Koncernen annoncerede dog samtidig planer om at frasælge aktiver for 0,5-1,0 mia. dollar de kommende 12-18 måneder, og tallene for tredje kvartal var bedre end ventet på bundlinjen.

Aluminiumkoncernen kom gennem tredje kvartal med et justeret driftsoverskud på 388 mio. dollar, et fald på 51 pct., mens omsætningen droppede med 24 pct. til 2,57 mia. dollar.

Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en driftsindtjening på 372 mio. dollar og en omsætning på netop 2,57 mia. dollar.

Den store amerikanske it-konsulent IBM ser omvendt ud til at gå en hård dag i møde torsdag, hvor aktien falder 6 pct. i formarkedet.

Regnskabet for tredje kvartal, der blev offentliggjort onsdag efter børslukketid, viste sig også at være skuffende målt på omsætningen.

IBM fik i tredje kvartal en omsætning på 18,03 mia. dollar, et fald på knap 4 pct., mod ventede 18,22 mia. dollar, mens driftsoverskuddet landede på 2,68 dollar per aktie mod konsensus på 2,67 dollar, ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS