Aktietendens i USA: McDermott i dundrende rødt forud for sur markedsåbning

394605_16_9_large_143.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
21. jan 2020 KL.14:56

Det tyder på, at de amerikanske investorer vender tilbage til handlen i tvært humør tirsdag, efter at de mandag havde en fridag grundet Martin Luther King Day.

Tirsdag inden åbning er de tre ledende amerikanske indeks futures i rødt over hele linjen. Dow Jones dykker 0,2 pct., S&P 500 falder 0,3 pct. og Nasdaq er i rødt med 0,4 pct. inden markedets åbning.

Den globale aktiehandel har været plaget af generel pessimisme tirsdag, hvilket bryder med de seneste rekordtendenser, der har gjort sig gældende i både i USA, Asien og Danmark.

Det er specielt stigende bekymring over en ny virus i Kina, der sender bølger af risikoaversion gennem de finansielle markeder tirsdag.

Dertil har investorerne også fået nyt om anden fase af handelsaftalen mellem USA og Kina, der dog ikke nødvendigvis kommer til at være et "big bang", der med et slag fjerner alle toldmure mellem de to lande.

Det siger den amerikanske finansminister, Steven Mnuchin, i et interview med Wall Street Journal.

- Vi kommer nok til at lave en 2A (en aftale nummer 2, red.), og nogle af toldsatserne vil blive fjernet. Det kan ske løbende, siger han til avisen.

Finansministeren advarer også om, at både Italien og Storbritannien kommer til at blive ramt af øget amerikansk told, hvis de to lande fortsætter med skat på digitale selskaber som Googles moderselskab, Alphabet, og Facebook.

I formarkedet falder Facebook 0,3 pct. til 221,60 dollar tirsdag, hvor Alphabet er nede med 0,3 pct. til 1475 dollar.

BETALINGSSTANDSNING

Det amerikanske energiserviceselskab McDermott bliver sablet ned i tirsdagens formarked, efter at selskabet har indsendt en såkaldt "chapter 11" konkursbegæring, der er kendetegnet ved regler, som svarer til de danske regler om betalingsstandsning.

Ifølge Bloomberg er der allerede opbakning fra to tredjedele af selskabets kreditorer til en restrukturering af selskabet, som vil reducere selskabets gæld med sammenlagt 4,6 mia. dollar.

Aktien i McDermott falder næsten 15 pct. i formarkedet til 0,60 dollar.

I slutningen af juli stod aktien i over 10 dollar, og aktionærer, der købte dengang har altså tabt omkring 94 pct. af deres investering.

Den amerikanske chip-producent Intel har fået løftet anbefalingen hos finanshuset Jefferies til "hold" fra "underperform", da man ser mulighed for "dramatisk ændringer", efter at selskabet i start januar fik ny finansdirektør. Det skriver Bloomberg News.

Intel dykker dog 0,4 pct. til 59,39 dollar i formarkedet, hvor konkurrenten AMD også er nede 0,3 pct. til 50,78 dollar.

GODT REGNSKAB

I den positive ende findes Halliburton, der ligger 1,4 pct. højere i 24,30 dollar i formarkedet, efter at den amerikanske olieservicekoncern har leveret en bedre end ventet salgs- og indtjeningsudvikling i fjerde kvartal, hvor salget på de internationale markeder overraskede positivt.

Salget er i fjerde kvartal faldet med 13 pct. til 5,19 mia. dollar, hvilket var over analytikernes forventning på 5,09 mia. dollar.

Salgsudviklingen i Mellemøsten og Asien steg 11 pct. til 1,38 mia. dollar, hvilket var bedre end analytikerestimatet på 1,23 mia. dollar., og i Europa, Afrika og de tidligere sovjetrepublikker blev det til en stigning på 18 pct. til 883 mio. dollar sammenlignet med analytikerkonsensus på 812,4 mio. dollar.

/ritzau/FINANS