Aktietendens i USA: Grøn åbning i sigte efter blødere amerikanske toner

null

388632_16_9_large_991.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
30. sep 2019 KL.15:03
Der er lagt op til en positiv åbning på de amerikanske aktiemarkeder på ugens første handelsdag, hvor amerikanske aktiefutures for de tre ledende indeks indikerer stigninger mellem 0,3 pct. og 0,4 pct. forud for markedets åbning.

Ifølge erhvervsmediet Investing.com styrkes markederne af udmeldinger om, at Det Hvide Hus ikke har planer om at blokere kinesiske selskaber fra de amerikanske aktiebørser, efter at der fredag var forlydender om, at den amerikanske regering som et led i handelskrigen overvejede at begrænse finansielle investeringer fra USA ind i Kina og måske afnotere kinesiske selskaber fra amerikanske børser.

En talsmand for det amerikanske finansministerium sagde lørdag til Bloomberg News, at "administrationen ikke planlægger at blokere kinesiske selskaber fra at notere aktier på amerikanske børser på nuværende tidspunkt".

Fredag vaklede de toneangivende amerikanske aktieindeks mellem plus og minus, men ved middagstid gik markederne i rødt - foranlediget af ny handelsbekymring.

Dow Jones-indekset klarede sig bedst med et minus på 0,3 pct. Det brede S&P 500-indeks mistede 0,5 pct., mens teknologitunge Nasdaq bakkede mest med 1,1 pct.

Handelsforhandlingerne mellem Kina og USA er planlagt til at fortsætte den 10. oktober i Washington, USA.

I det amerikanske formarked er der mandag stigninger til flere amerikanske teknologiaktier, der er særligt følsomme over for udviklingen i handelskonflikten mellem USA og Kina, efter at den amerikanske regering har nedspillet fredagens toner.

Apple stiger 0,8 pct. i formarkedet, mens Advanced Micro Devices stiger 0,1 pct.

SVENSKERE HAR VÆRET PÅ ROV

I mandagens handel kan fokus samle sig om Dova Pharmaceuticals, efter at det svenske biotekselskab Swedish Orphan Biovitrum har meddelt markedet, at det har indgået aftale om at købe Dova Pharmaceuticals i en handel op til 915 mio. dollar.

Det svenske biotekselskab meddeler desuden, at købet bliver finansieret med kontanter, som selskabet ligger inde med, samt nye og nuværende kreditfaciliteter. Handlen ventes at blive afsluttet i fjerde kvartal, meddeler begge selskaber.

I det amerikanske formarked sendes aktien i Dova Pharmaceuticals op med hele 38,2 pct. til 27,90 dollar.

Desuden kan Colony Capital, der gør sig inden for ejendomsinvesteringer, komme i fokus, efter at kapitalfonden Blackstone har købt selskabets portefølje inden for lagerbygninger, Colony Industrial, for 5,9 mia. dollar, hvad der svarer til 40,3 mia. kr.

For den nette sum får Blackstone ifølge Bloomberg News 465 mindre industribygninger fordelt over USA samt den tilknyttede driftsplatform.

Salget kommer, efter at Colony Capital på en konference tidligere på måneden fortalte, at det i højere grad vil satse digitalt.

Her fortalte selskabet ifølge Bloomberg News, at det vil begrænse sine kommercielle ejendomsaktiver for i stedet at investere i datacentre og mobilmaster, som skal fylde 90 pct. af porteføljen.

Aktien i Colony Capital stiger 8 pct. i formarkedet til 6,37 dollar.

/ritzau/FINANS