Aktiestatus i USA: Tesla i kursgalop i grønne markeder

395371_16_9_large_146.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
03. feb 2020 KL.18:30

De amerikanske aktier vender snuden op efter de seneste ugers fald oven på det kinesiske udbrud af coronavirus. Ved middagstid ligger de tre ledende indeks med pæne plusser, hvor S&P 500 øger 0,7 pct., Dow Jones med 0,6 pct. og Nasdaq med hele 1,2 pct.

Stemningen hjælpes mandag på vej af et bedre end ventet ISM-indeks, og at Kinas centralbank søndag meddelte, at den vil tilføre de finansielle markeder milliarder af yuan oven på virusudbruddet. Centralbanken har til hensigt at pumpe 174 mia. dollar - eller knap 1200 mia. kr. - ind i økonomien.

- Det er en klar besked om, at de vil tage vækstunderstøttende tiltag og holde markedet beroliget, siger Mayank Mishra, der er makrostrateg hos Standard Chartered Bank i Singapore til Reuters.

TESLA-AKTIEN MED VINGER

Investeringschefen i Ark Invest, Cathrine Wood, mener, at Tesla-aktien kommer til at stige massivt de kommende år. Det skriver Marketwatch. Og hendes spådom giver aktien vinger mandag middag.

Cathrine Wood mener, at en aktie i Tesla inden 2024 vil have en værdi på 7000 dollar. Aktien koster i dag 728,32 dollar - og nyheden har pustet til en kursstigning mandag middag amerikansk tid på 12 pct.

I det mest positive scenarie for aktien - en såkaldt bull case - kan en aktie i Tesla komme op i 15.000 dollar eller mere. Men går det knap så godt - en såkaldt bear case - kan aktien ende i 1500 dollar svarende til 2,5 gange den nuværende kurs.

Oveni har Argus Research hævet kursmålet til 808 dollar fra 556 dollar og gentaget sin holdanbefaling.

Aktiekursen for elbilproducenten er for øvrigt blevet mere end fordoblet de seneste tre måneder.

I en lidt anden boldgade har biotekselskabet Gilead Sciences berettet, at det samarbejder med sundhedsmyndighederne i Kina om at teste et middel til behandling af coronavirusset.

Det er midler Remdesivir, der bruges til behandling af blandt andet ebola, som nu bliver undersøgt som middel mod coronavirusset. Det sker ifølge Marketwatch i et randomiseret, kontrolleret forsøg i Kina.

Aktien i selskabet stiger midt på dagen med 4,8 pct. til 66,23 dollar.

BANKER MERE OPTIMISTISK OMKRING NIKE

Der er mandag medvind til Nike-aktien, der stiger 4,1 pct. til 100,24 dollar, oven på at selskabet har fået analysenyt fra flere forskellige fronter.

Storbanken UBS har ifølge Bloomberg News løftet sin anbefaling af aktien til "køb" fra "neutral", mens kursmålet er blevet løftet til 136 dollar fra 103 dollar.

Det er blandt andet selskabets investeringer i nye produkter, værdikæden og e-handel, der har gjort banken mere optimistisk omkring aktien. Banken forventer, at investeringerne vil øge værdien af selskabet markant på langt sigt.

Samtidig har JPMorgan tilføjet aktien til sin fokusliste over vækstaktier. Analytiker Matthew Boss mener nemlig, at den seneste tids kursfald på 9 pct. har givet en god mulighed for at købe sig ind i aktien.

Andetsteds er oliegiganten Exxon Mobil i bekneb. Selskabet forlænger fredagens kursfald på 4,1 pct. ved at falde yderligere 2,1 pct. til 60,80 dollar. Fredag skuffede regnskabet for fjerde kvartal, og sendte aktien ned i det laveste niveau siden september 2010.

Siden har Goldman Sachs sænket sin anbefaling af oliegiganten til "sælg" og skåret kursmålet med 18 pct. til 59 dollar.

Udbruddet af virusset får nu også konsekvenser for Apples officielle butikker i Kinas fastland, der lukkes frem til 9. februar, skriver Reuters. Men Apple-aktien rider med på det grønne bølge mandag middag med et plus på 0,8 pct. til 311,96 dollar.

Efter børslukning kommer Alphabet - Googles moderselskab - med regnskab for fjerde kvartal 2019. Aktien stiger forud for regnskabet med 2,7 pct. til 1473,31 dollar.

/ritzau/FINANS