Aktiestatus i USA: Små stigninger - trukket op af Apple-rekord

389975_16_9_large_974.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
23. okt 2019 KL.18:33
Usikkerheden om brexit ramte det amerikanske marked tirsdag aften, men onsdag har investorerne rystet det af sig, og aktierne stiger let.

Onsdag er en af de store regnskabsdage i USA, hvor industrikæmperne Boeing og Caterpillar har lagt tal frem og går hver sin vej, mens chipproducenten Texas Instruments skuffede tirsdag aften. Apple er samtidig tilbage på rekordkursen.

Det brede S&P 500-indeks stiger kl. 12.20, lokal tid i New York, med 0,1 pct. Dow Jones vinder også frem med 0,1 pct.., mens teknologitunge Nasdaq stiger marginalt.

ENDNU EN REKORD TIL APPLE

Apple bidrager mest af alle til fremgange i S&P 500, da aktien efter en lille pause tirsdag igen stiger til rekord med et plus på 1,0 pct. til 242,45 dollar. Onsdagens fremgang skyldes et løftet kursmål til 289 dollar - nu det højeste på Wall Street - fra investeringsbanken Morgan Stanley, der ser den kommende streamingtjeneste TV+, som en ny spændende indtægtskilde.

Fokus er ellers på regnskaberne, hvor en femtedel af selskaberne i S&P 500 i denne uge lægger tal frem.

- Momentum i indtjeningerne er bremset ganske hårdt op, så der er ikke den store forventning til indtjeningsvækst. Der er klart mere bevis for bekymringerne om opbremsning uden for USA, siger Kevin Caron, porteføljeforvalter hos Washington Crossing Advisors, til Bloomberg News.

Tirsdag skuffede McDonald's med sine tal, men senere onsdag aften kommer nyt fra Microsoft, der spås blive denne regnskabssæsons hjørnesten, da markedet vil holde øje med, om tilbageholdenheden i erhvervslivet nu også rammer softwareindkøbet - ligesom det har ramt efterspørgslen på maskiner.

- Et navn som Microsoft kunne skabe modvægt til McDonald's, og investorernes humør kan blive sat tilbage på sporet, mens vi venter på handelsnyt og følger den økonomiske udvikling, lyder det fra Andre Bakhos, direktør hos New Vines Capital LLC, til Reuters.

BOEING FLYVER

Boeing er også med til at løfte markedet. Trods en halveringen af indtjeningen, på grund af krisen omkring ulykkesflyet 737 MAX. Netop fraværet af yderligere dårligt nyt om 737 MAX er baggrunden for kursløftet på 0,9 pct.

En anden industrikæmpe, Caterpillar, mister 0,2 pct., da koncernen har nedjusteret sine forventninger. Caterpillar forklarer det med lavere efterspørgsel fra slutkunderne og en ventet lagernedbringelse.

Chipproducenten Texas Instruments trækker dog endnu mere ned med 6,1 pct. Tirsdag aften kom koncernen med et blandet sæt tal for tredje kvartal, men skuffede især med prognosen for fjerde, hvor intervallerne for både omsætningen og bundlinjen var ringere end selv den mest pessimistiske analytiker på Wall Street, ifølge Bloomberg News.

Skuffelsen fra Texas Instruments rammer også chipsektoren som helhed. I S&P 500 falder den med 1,6 pct. Det er konkurrenterne Analog Devices og Microchip Technology, som trækkes mest med ned med minusser på 3,8 og 2,9 pct.

På regnskabsfronten er der også kommet nyt fra konkurrenter til to danske selskaber.

CEO-FARVEL KOSTER

Eli Lilly, som ligger i kamp med Novo Nordisk på insulinmarkedet, falder med 2,4 pct. Trods en opjustering. Det skyldes, at den højere forventning skyldes lavere omkostninger uden for driften og lavere skatter, og der er stadig udsigt til pres på flere af Eli Lillys kerneforretninger, skriver Bloomberg News.

Boston Scientific, som konkurrerer med Ambu, stiger omvendt 6,6 pct. Boston Scientific har også løftet sine forventninger, men det til omsætningen, og det bydes varmt velkommen af investorerne.

Snap, som ejer den sociale medieapp Snapchat, falder derimod med 6,6 pct. Regnskabet for tredje kvartal viste en større brugervækst end ventet, ligesom prognosen for fjerde kvartal på det punkt var over konsensus. Trods det er markedet ikke imponeret. Efter en kursfremgang i år på 140 pct. skulle der mere til.

Nike har også en svær dag efter meldingen tirsdag aften om, at koncernens topchef gennem 13 år til januar stopper. Mark Parker afløses af den tidligere topchef i Ebay, John Donahoe. Aktien falder 2,1 pct.

/ritzau/FINANS