Aktiestatus i USA: Skiftevind på handelsfronten - aktier holder rekorderne

390945_16_9_large_964.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
08. nov 2019 KL.18:37
USA's præsident Donald Trump har fredag afvist torsdagens gode nyhed om, at der er opnået enighed med Kina om rulle handelstold tilbage, og det lægger en dæmper på stemningen op til weekenden.

Det brede S&P 500-indeks stiger kl. 12.15, amerikansk østkysttid, dog marginalt fra torsdagens rekordniveau. Teknologitunge Nasdaq stiger også igen fredag til rekord med et plus på 0,2 pct., mens Dow Jones derimod bakker fra sin top med 0,2 pct.

UKLARHED OM TOLDSATSER

- Jeg vil ikke gøre det, sagde Trump fredag ved Det Hvide Hus, da han blev spurgt af journalister, om han er klar til at rulle alle de nye toldsatser på kinesiske varer tilbage, skriver Reuters.

Talsmanden, Gao Feng, for det kinesiske handelsministerium havde ellers skabt håb om yderligere fremskridt i handelsforhandlingerne, da han torsdag fortalte journalister, at der var enighed om gensidig tilbagerulning af told. Hvilket flere medier i løbet af torsdagen fik anonyme bekræftelser på fra den amerikanske lejr.

Derfor er Trumps melding lidt en våd klud i hovedet på investorerne.

- Folk må sætte tingene en smule i perspektiv. Det har været en meget, meget god uge overordnet set. Når det er sagt, er jeg også glad for de gode nyheder, vi fik tidligere på ugen, kun fordi det viser, at der er fremskridt, men der er stadig ikke sat pen på papir. Indtil vi, det sker, er alt muligt, siger J.J. Kinahan, chefstrateg hos TD Ameritrade, til Bloomberg News.

S&P 500 er steget med 0,6 pct. i denne uge, mens Dow Jones og Nasdaq har vundet 1,0 og 0,8 pct.

DISNEY I FRONT

Fredagens store selskabshistorie er Walt Disney Company, som torsdag aften med sit regnskab overgik markedets forventninger, selv om koncernen brænder masser af penge af frem til lanceringen af den nye streamingtjeneste Disney+ den 12 november.

Topchef Bob Igers tegneserietropper klarede koncernens fjerde kvartal bedre end ventet på både top- og bund og med fremgang i stort set alle forretningsområder.

- Vores solide resultater i fjerde kvartal afspejler den vedvarende styrke af vores brands og forretninger, siger Robert Iger, topchef i Disney, i regnskabet.

Aktien i Disney stiger med 3,5 pct. og trækker mest af alle op i S&P 500, og samtidig sikrer et plus på 0,4 pct. til sektoren for kommunikationsservice. Verizon, USA's største mobilselskab, trækker derimod den anden vej med et minus på 2,0 pct.

Med til at holde S&P 500 nede er energiselskabet Exxon Mobil med et minus på 2,8 pct.,mens lillebror Chevron falder 0,9 pct.

Blandt de helt store navne falder Apple med 0,4 pct., og Amazon bakker 0,3 pct. Microsoft stiger derimod 0,5 pct.

GAP STRAFFES

Kigger man på de lidt mindre navne tiltrækker tøjkoncernen GAP sig en del opmærksomhed og sendes til bunds i S&P 500 med et minus på 6,9 pct. Koncernen leverede torsdag aften tre dårlige nyheder. De foreløbige tal for tredje kvartal var under forventningerne. Oven i det nedjusterede koncernen til under analytikernes estimater, ligesom topchef Art Peck blev sendt på porten.

Med i toppen ligger omvendt Xerox, som stiger 4,3 pct. Koncernen, som tidligere på ugen solgte sin andel af joint venturet Fuji Xerox for 2,3 mia. dollar, er på frierfødder over for HP, som fredag har bekræftet, at det har modtaget et bud.

Det går derimod bedre for Booking, som især er kendt for sin platform til at bestille hoteller. Aktien faldt torsdag 8,1 pct., da konkurrenterne Tripadvisor og Expedia skuffede og hver især mistede omkring en fjerdedel af deres værdi. Fredag stiger booking dog 0,6 pct., da selskabets eget regnskab for tredje kvartal var lidt bedre end ventet.

Fredagens øvrige regnskabsakuelle selskaber omfatter en stribe mindre virksomheder. En af fokusaktierne er Truecar, som driver en prissammenligningstjeneste på brugte biler. Koncernen ligger til en gevinst på 28,8 pct. efter en opjustering.

Også fitnesskæden Planet Fitness stiger 9,1 pct., efter koncernen har opjusteret forventninger.

/ritzau/FINANS