Aktiestatus i USA: Signet misser nytårsfest på Wall Street

393626_16_9_large_655.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
02. jan 2020 KL.18:20

Positiver toner fra handelsfronten giver højt humør blandt de amerikanske aktier på første handelsdag i 2020.

Alle tre ledende indeks på Wall Street, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, fortsætter de positive takter fra den 31. december, hvor der også var fremgang at spore, hvilket betød en cementering af et forrygende aktieår i det amerikanske.

Her steg både S&P 500-indekset og Nasdaq-indekset med den samlet set største fremgang siden 2013, mens Dow Jones tog den største fremgang på årsbasis siden 2017.

Og det nye år er startet i nærmest lige så højt gear, efter at USA's præsident, Donald Trump, har bekræftet, at fase 1-aftalen på handelsområdet mellem USA og Kina efter planen bliver underskrevet den 15. januar. Aftalen blev indgået midt i december.

Midt på torsdagen stiger S&P 500-indekset med 0,3 pct., Nasdaq-indekset lægger 0,7 pct. til værdien, og Dow Jones-indekset stiger i samme takt.

Med til at løfte humøret er også et positivt indspark fra Kina, hvor landets centralbank, Peoples Bank of China, onsdag sænkede sit reservekrav til bankerne, hvilket frigiver en masse likviditet i systemet.

SIGNET MISSER FESTEN EFTER SÆNKET ANBEFALING

Smykkeselskabet Signet Jewelers deltager ikke i festen torsdag, efter at storbanken Wells Fargo har sænket sin anbefaling af aktien til "undervægt" fra "ligevægt". Kursmålet er samtidig sænket til 12 dollar fra 16 dollar.

Det sker i en større analyse, hvor Wells Fargo ellers sætter positivt lys på detailsektoren som helhed efter et vanskeligt 2019. Men for Signet er der umiddelbart flere risici end muligheder i farvandet, mener bankens analytikere, der ser smykkeselskabet som hårdt udsat i tilfælde af en recession, skriver Bloomberg News.

Aktien falder med 13,6 pct. til 18,79 dollar.

Omvendt er der positivt lys på modekæderne Capri Holdings og Designer Brands, der begge har fået løftet anbefalingen hos Wells Fargo til "overvægt" fra "ligevægt", skriver Bloomberg News.

De to aktier stiger med henholdsvis 0,1 pct. til 38,20 dollar og 0,6 pct. til 15,84 dollar.

Også kapitalforvalteren T. Rowe Price er steget i graderne hos Wells Fargo, der har løftet anbefalingen af den aktie til "overvægt" fra "ligevægt". Aktien stiger med 2,1 pct. til 124,35 dollar.

Blandt de klare vindere torsdag er desuden chipproducenten Advanced Micro Devices (AMD), der stiger med 4,4 pct. til 47,89 dollar, efter at japanske Nomura Instinet har løftet sit kursmål for den aktie til 58 dollar fra 40 dollar.

Finanshuset ser gode muligheder for et stærkt 2020 for AMD, skriver Bloomberg News med henvisning til et analysenotat.

SVAGT SKUFFENDE NØGLETAL UDEN EFFEKT

Med i baghovedet har investorerne også offentliggørelser af et par nøgletal fra det amerikanske.

Det drejer sig blandt andet om den endelige opgørelse af PMI for industrisektoren i december, der viste sig lidt svagere end ventet i markedet. Indekset faldt i december til 52,4 fra 52,6 i november.

Den første opgørelse havde vist et lidt mindre fald - til 52,5 - og det var også forventningen til den endelige opgørelse blandt økonomerne, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Tidligere på dagen viste et andet tal, at lidt flere amerikanere stillede sig op i ledighedskøen for første gang i sidste uge, end markedet havde regnet med.

Der var således 222.000 nytilmeldte ledige i sidste uge mod ventet 220.000 blandt økonomerne ifølge Bloomberg News' estimater.

Ingen af delene formår dog at ødelægge det gode humør på markederne.

/ritzau/FINANS