Aktiestatus i USA: Sænket af skuffende erhvervstillid - Boeing i optur

386499_16_9_large_995.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
22. aug 2019 KL.18:34
De amerikanske aktier falder torsdag ved lokal middagstid, da en skuffende aflæsning af erhvervstilliden i USA og afventende Fed-chefer har visket indledende plusser væk.

teknologitunge Nasdaq mister mest og er kl. 12:15, lokaltid i New York, faldet med 0,5 pct. Det brede S&P 500 er i minus med 0,1 pct., mens Dow Jones-indekset dog stiger 0,2 pct.

De amerikanske indkøbschefer havde i august et mere pessimistisk syn på aktiviteten i den amerikanske økonomi, end tilfældet var i måneden før. Både inden for industri og service var der tilbagegang og til niveauer under det ventede, ifølge Bloomberg News.

ALLE ØJNE PÅ FED

Oven i det har chefen for den amerikanske centralbanks afdeling i Kansas City, Esther George, gjort det klart, at hun lige nu ikke er parat til at sænke renten i USA. Det var hun heller ikke i juli, hvor hun stemte imod nedsættelsen, så det er måske ikke så overraskende. Hendes chefkollega fra Philadelphia, Patrick Harker, er dog på hold, og samlet lægger det en dæmper på forventningerne til en rentesænkning. Selv om Harker i modsætning til George i år ikke kan stemme med om renten.

Fredag taler Federal Reserves formand, Jerome Powell, i forbindelse med det årlige symposium for centralbanker i Jackson Hole i Wyoming, og her vil investorerne lytte særlig godt efter, om han nu er mere lempelig.

- De fleste i rentekomiteen deler formand Powells vrangforestilling om, at Fed foretager midt-cykliske justeringer af pengepolitikken. Der er nu en stærkt feedback løkke mellem handelspolitikken og pengepolitikken, som vil tvinge rentekomiteen til at foretage flere forsikringssænkninger i de kommende måneder, formentlig så tidligt som september og oktober, hedder det i en kommentar fra Rabobank ifølge Financial Times.

FINANS TRÆKKER OP

På sektorniveau det en blandet torsdag. Finansaktier får lov at trække lidt luft efter en periode med hårdt pres fra faldende renter, og sektoren stiger mest i S&P 500 med 0,7 pct. Energiaktierne, der ligeledes har haft det hårdt under olieprisens fald siden april, følger efter med et plus på 0,2 pct.

I den anden ende falder råvarer og materialer mest med 0,6 pct., mens it-aktierne og sundhed følger lige efter med minusser på henholdsvis 0,5 og 0,4 pct. Kommunikationsservice mister også 0,4 pct.

På selskabsniveau trækker de store teknologinavne ned. Microsoft falder med 1,3 pct., Amazon mister 0,8 pct., og Apple falder 0,1 pct. Facebook er fortsat under pres med et minus på 1,2 pct., mens Alphabet, som er Googles moderselskab, falder 0,2 pct.

På plussiden finder man bankerne. Her stiger Bank of America med 1,0 pct., og JPMorgan Chase vinder 1,3 pct.

BOEING LØFTER SIG

Boeing hører også til blandt vinderne med en fremgang på 4,0 pct. Femte plus på seks handelsdage. Torsdag får aktien medvind fra en analyse fra finanshuset Cowen, som ser, at ulykkesflyet 737 MAX's igen er på vej tilbage på vingerne og kan få de amerikanske luftfartsmyndigheders tilladelse inden for fire til seks uger.

Regnskabssæsonen er endnu ikke forbi, og et af torsdagens indslag er nyt fra varehuskæden Nordstrom. Og det er godt nyt, og derfor topper aktien i S&P 500 med et plus på 16,2 pct., da bundlinjen var en del bedre end ventet i andet kvartal på grund af omkostningsbesparelser, selv om omsætningen kom ind en spids under konsensus. Så gør det mindre, at Nordstrom sænkede sine forventninger til helåret en smule.

Keysight Technologies hopper også op med 11,8 pct. Keysight, som producerer måleinstrumenter, kom onsdag aften med et regnskab, som målt på både overskuddet og omsætningen overgik selv de mest optimistiske forventninger på Wall Street, ifølge Bloomberg News. Oveni det gentog koncernen kunststykke på begge poster med forventningerne til fjerde kvartal.

I den anden ende falder L Brands mest i indekset med 7,6 pct., da koncernen, som ejer Victoria's Secret, trods en bedre end ventet bundlinje i andet kvartal skuffer med en svagere omsætning og underliggende vækst, ligesom prognosen ligger under konsensus.

/ritzau/FINANS