Aktiestatus i USA: Plusser til Intel og American Express i virusramt marked

394879_16_9_large_729.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
24. jan 2020 KL.18:20

Intel og American Express skiller sig positivt ud på det amerikanske aktiemarked fredag middag, hvor de to aktier efter stærke regnskabspræstationer topper i et ellers negativt marked.

Ved middagstid i New York ligger Dow Jones-indekset, trods de positive bidrag fra Intel og American Express, i et minus på 0,5 pct., og det brede S&P 500-indeks falder ligeledes 0,5 pct., efter at det ellers havde startet dagen i et lille plus.

Samtidig ligger Nasdaq-indekset, som torsdag satte rekord og kort efter åbningen fredag lå til en stigning på 0,5 pct., nu 0,6 pct. lavere.

Generelt trækker aktier inden for energi, sundhed og finans ned i det samlede billede, og tilbagefaldet siden åbningen skyldes fornyet virusfrygt, efter at der i USA er konstateret et tredje tilfælde af den frygtede corona-virus, der brød ud i Kina og foreløbigt har kostet 26 mennesker livet.

- Hvis du ser på sådanne ting i fortiden, så har det til at begynde med en tendens til at skabe en slags panik. Men set ud fra, hvordan de påvirker økonomien og de amerikanske markeder, så er de normalt kortvarige, siger Randy Frederick, som er handelschef hos finanshuset Charles Schwab, til Reuters.

It-giganten Intel er imidlertid braget i vejret med 9 pct. til kurs 66,03 dollar, hvilket er det højeste niveau i 19 år. Det skyldes det stærke regnskab, som selskabet præsenterede for markedet efter børslukningen torsdag aften.

Regnskabet viste en omsætning i fjerde kvartal på 20,21 mia. dollar, hvilket resulterede i en justeret indtjening per aktie på 1,52 dollar. Begge dele var bedre end ventet, da analytikerne havde regnet med en toplinje på 19,22 mia. dollar og en indtjening på 1,25 dollar per aktie ifølge Bloomberg News.

Også prognosen for 2020 begejstrede analytikerne. Intel forventer således at kunne fremvise en omsætning på 73,50 mia. dollar og en justeret indtjening per aktie på 5 dollar i 2020.

Analytikerne ventede blot en prognose om en toplinje på 72,21 mia. dollar og en justeret indtjening per aktie på 4,69 dollar.

Investorerne er også begejstrede over det regnskab, som kreditkortkæmpen American Express er kommet med fredag. I fjerde kvartal tjente selskabet 2,03 dollar per aktie mod ventet 2,01 dollar ifølge Bloomberg News, og i 2020 venter American Express at nå et justeret resultat på 8,85-9,25 dollar per aktie.

Midtpunktet af intervallet ligger en smule over gennemsnitsestimatet hos analytikerne, der er på 8,95 dollar per aktie. Aktien stiger 2,3 pct.

Der er også solid medvind til chipproducenten Broadcom, som stiger 1,7 pct., efter at selskabet torsdag aften offentliggjorde aftaler med Apple, der kan generere 15 mia. dollar i omsætningen.

Broadcom skal levere trådløse komponenter til brug i Apples iPhone de næste tre et halvt år. 20 pct. af Broadcoms omsætning kom fra Apple i 2019.

Energiselskabet Nextera Energy, der er blandt de største vindparkejere i verden, har også afleveret regnskab. I de sidste tre måneder af 2019 tjente selskabet 1,44 dollar per aktie, hvilket var lidt under analytikernes forventninger på 1,49 dollar.

Investorerne har dog fundet andre positive ting i regnskabet at hæfte sig ved, herunder prognosen for 2020, og har handlet aktien op med 1,1 pct.

Energiaktierne har det generelt svært i fredagens marked og falder som sektor 1,3 pct., efter at olieprisen har fortsat de foregående dagens nedtur.

Prisen på en tønde af den amerikanske referenceolie WTI falder fredag 2,7 pct. til 54,08 dollar, og i løbet af ugen er prisen faldet fra 58,58 dollar som følge af frygt for corona-virussets udbredelse og mulige påvirkning på rejseaktivitet og olieefterspørgsel.

/ritzau/FINANS