Aktiestatus i USA: Plusser på handelsoptimisme - Apple løfter it

387570_16_9_large_967.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
11. sep 2019 KL.18:28

Der er stigninger på de amerikanske aktiemarkeder onsdag. Plusserne kommer i kølvandet af en positiv stemning i både Asien og Europa tidligere samt fremgang til Apple.

Det teknologitunge Nasdaq-indeks klarer sig bedst med et plus kl. 12.15, lokaltid i New York, på 0,9 pct. Det brede S&P 500 stiger desuden med 0,5 pct., mens Dow Jones vinder 0,4 pct.

Den gode stemningen skyldes lidt godt nyt fra handelsfronten, hvor det kinesiske handelsministerium har fritaget 16 amerikanske varetyper for told forud for de kommende handelsforhandlinger i Washington i starten af oktober.

- Undtagelsen kan blive set som en oprigtig gestus over for USA forud for forhandlingerne i oktober, men det er formentlig mere et middel til at støtte den kinesiske økonomi, vurderer Iris Pang, økonom hos ING, dog over for Reuters.

APPLE LØFTER STEMNINGEN

Med til at løfte markedet er også, at Apple stiger med 2,7 pct. Æblekoncernen præsenterede tre nye iPhone-modeller. De modtages uden de store armbevægelser af anmelderne, men omvendt er der udsigt til lidt biligere smartphones, og det tror markedet mere på. Apple kom også med flere detaljer om sine streamingplaner, som også ender med at blive et biligere produkt end eksempelvis Netflix.

Apple er med stigningen onsdag igen mere en 1000 mia. dollar værd.

Endelig har Donald Trump denne tirsdag gået linen helt ud og på Twitter forlangt en nulrente fra landets centralbank, Federal Reserve (Fed).

- Få en handelsaftale, en dueagtig Fed, anstændige vurderinger, lavere renter, og lige pludselig har du potentialet for, at markederne kan bevæge sig højere, siger Jeff Mortimer, investeringsdirektør hos BNY Mellon Wealth Management, til Bloomberg News.

Mens ECB holder rentemøde torsdag og ventes at sænke renten 10 basispoint til minus 0,5 pct., så skal Federal Reserves chefer mødes tirsdag og onsdag i næste uge. Her spås en rentesænkning på 25 point til intervallet 1,75-2,00 pct.

FORSYNING I FRONT

På sektorfronten vinder forsyningsaktierne mest frem med et plus på 0,9 pct. De defensive aktier har været populære i denne uges sektorrotation.

Kommunikationsservice stiger også med 0,8 pct. - trukket af plusser til Facebook og Googles ejer, Alphabet, på 1,4 og 1,3 pct. - mens it-aktierne stiger 0,8 pct. - løftet af Apple, selv om Microsoft igen bakker med 0,3 pct.

Sundhedsaktierne går også op med 0,7 pct. Her er det Merck og Johnson & Johnson, som trækker mest op med fremgang på 1,0 og 1,2 pct.

Kun Fast ejendom og energi er i rødt med et minusser på 0,3 og 0,2 pct.

BOEING TROR MAX 737

Olieserviceselskabet Baker Hughes befinder sig bunden af S&P 500 med et fald på 3,4 pct. General Electric (GE) har onsdag indledt salget af sin aktiepost, som kontrollerer olieserviceselskabet, formentlig for 3,5 mia. dollar, men GE's exit ventes at tage sin tid, fordi selskabets ejerandel i Baker Hughes er så stor.

Flyproducenten Boeing har onsdag gentaget, at det forventer at få tilladelse til igen at flyve med ulykkesflyet 737 MAX i starten af fjerde kvartal. 737 MAX er koncernens bedst sælgende model, og det løfter derfor aktien med 3,1 pct.

General Motors har derimod en lidt svært onsdag og falder med 1,8 pct., da koncernen har valgt at tilbagekalde nær ved 3,5 mio. biler på grund af bremseproblemer.

GAMESTOP DROPPER

Uden for S&P 500 løber Gamestop, butikskæden med videospil og spillekonsoller, også med en del opmærksomhed. Selskabets skuffede både med indtjening og omsætning i sit andet kvartal tirsdag aften, og guidance for hele regnskabsåret var samtidig godt 20 pct. under konsensus på Wall Street. Aktien falder med 12,2 pct.

Biotekselskabet Lexicon flyver omvendt højere og stiger hele 28,5 pct - efter et plus på 21,1 pct. tirsdag. Fremgangen skyldes et forlig med franske Sanofi, der vil betale 260 mio. dollar til Lexicon, fordi Sanofi har afbrudt samarbejdet om diabetespillen Zynquista, efter de amerikanske sundhedsmyndigheder afviste at godkende midlet. I Europa er Zynquista imidlertid godkendt.

/ritzau/FINANS