Aktiestatus i USA: Pause til S&P 500 - Dow og Nasdaq mod nye højder

390692_16_9_large_395.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
05. nov 2019 KL.18:28

Efter tre rekorder i sidste uge og en igen mandag til S&P 500, drevet af handelsoptimisme, tager aktierne sig tirsdag en lille puster og oplever en blandet udvikling, hvor S&P 500 falder lidt fra toppen, mens Nasdaq og Dow Jones imidlertid igen sigter mod rekorder.

Dow Jones vinder frem med 0,1 pct., mens Nasdaq stiger tilsvarened. S&P 500 ligger omvendt i minus med 0,1 pct. Det er sundhedssektoren, der holder markederne tilbage denne tirsdag med et minus omkring 0,6 pct., mens omvendt finansaktierne og dagligvarer trækker op.

VIL HAVE TARIFFER FJERNET

På handelsfronten er seneste nyt, at Kina presser på for at få fjernet nogle af de allerede indførte tariffer. Markedet vejer hver nyhed på en guldvægt for at vurdere, om spændingerne mellem USA og Kina tager til eller reduceres.

- Hovedfokus er at få denne fase 1-handelsaftale på plads, hvilket kan ske denne måned. Jeg tror, markedet kan holde sit niveau, indtil vi får en eller anden aftale underskrevet, siger Randy Frederick, chef for handel og derivater hos Charles Schwab, til Reuters.

Nyt fra den amerikanske økonomi er tirsdag positivt, da de amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i servicesektoren steg i oktober til 54,7 fra 52,6 måneden før, og dermed lagde en dæmper på frygten for en opbremsning i væksten.

Det er de to kreditkortkæmper Visa og Mastercard, som tynger mest i S&P 500 med minusser på 1,7 og 2,2 pct., ligesom også American Express presses med et minus på 1,0 pct., da investorerne er bekymrede, på ny, for erhvervslivets forbrug.

Omvendt løftes finansaktierne af endnu en dag med let stigende renter, hvilket gavner bankernes indtjening på rentemarginalen. Bank of America vinder frem med 1,5 pct., mens JPMorgan Chase stiger 0,6 pct. Berkshire Hathaway med store ejerandele i banksektoren går op med 0,9 pct.

ADOBE OVERRASKER POSITIVT

Softwareselskabet Adobe vinder omvendt 3,8 pct., da koncernen mandag aften med sit regnskab for tredje kvartal leverede en prognose for 2020, som var lidt bedre end konsensus på både omsætningen og indtjeningen. I kølvandet på det har flere finanshuse, ifølge Bloomberg News, løftet deres kursmål for aktien.

Oliekæmpen Exxon Mobil fortsætter også mandagens fremgang med et plus på 1,1 pct., da olieprisen for tredje dag i træk stiger.

Xerox stiger desuden 4,4 pct., da koncernen har valgt at sælge sin ejerandel i joint venturet Fuji Xerox til sin japanske partner Fujifilms for 2,3 mia. dollar. Xerox og Fuji har samarbejdet siden 1962, og så sent som sidste år skrottede de to planer om en fuld sammenlægning.

Uber, verdens største samkørselstjeneste, får omvendt med høvlen og mister 8,8 pct. Koncernen opjusterede ellers mandag aften og ser nu et mindre underskud i 2019 end tidligere, men markedet bider mærke i, at værdien af de samlede bestillinger, taxature og mad, ikke kom i mål. Samlet havde Uber afregninger i tredje kvartal på 16,47 mia. dollar mod ventede 16,70 mia. dollar.

- Det er vigtigt at vokse, men der skal være en klar og udtalt vej til overskud. Jeg tror, mere markedsdisciplin begynder at komme i spil, siger David Solomon, topchef i investeringsbanken Goldman Sachs, til Bloomberg News.

UDDANNELSESAKTIE I KURSHOP

Tapestry, som blandt andet producerer tasker og sko under mærkerne Coach og Kate Spade, stiger også med 2,8 pct. Koncernen klarede sig bedre end ventet i sit første kvartal, selv om salget er ramt af urolighederne i Hongkong og af handelskrigens tariffer. Samtidig har designselskabet meldt ud, at det vil gennemføre en strategisk gennemgang af hele koncernen.

Softwareselskabet Chegg, som udbyder en uddannelsesplatform, stiger samtidig med 14,5 pct. Koncernen opjusterede mandag aften, ligesom tallene for tredje kvartal overgik forventningerne på Wall Street.

også veganerselskabet Beyond Meat, som udvikler og producerer proteinrige plantebaserede pølser og burgere, stiger med 4,3 pct., da finanshuset Bernstein nu ser potentiale i aktien efter flere måneders udsalg.

/ritzau/FINANS