Aktiestatus i USA: Negativ drejning, markante udsving og milliardbud præger

396419_16_9_large_325.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
20. feb 2020 KL.18:20

Efter en omtrent uændret åbning torsdag tog de amerikanske aktier siden en negativ drejning, og midt på handelssessionen i New York ligger de tre store toneangivende indeks i klare minusser.

Det er fortsat bekymringer for spredningen af coronavirusset, der skaber bekymring for markedet, der dog også har andre ting at forholde sig til - herunder nøgletal og en opkøb af Etrade for 13 mia. dollar.

- Der er stadig usikkerhed om, hvor lang tid virusudbruddet kommer til at vare, og hvad de økonomiske effekter bliver - ikke kun i Kina, men på forsyningskæder rundt omkring i verden, siger Scott Brown, som er cheføkonom hos Raymond Janes, til Reuters.

BEVÆGER SIG VÆK FRA REKORDER

Det brede S&P 500-indeks ligger ved 18.05-tiden dansk tid - og kl. 12.05 i New York - 1,0 pct. lavere end onsdagens rekordniveau. Nasdaq, som også satte rekord onsdag, falder 1,4 pct., og Dow Jones-indekset ligger 1,0 pct. under onsdagens slutniveau.

Den helt store selskabshistorie torsdag er Morgan Stanleys tilbud om at købe handelsplatformen Etrade for 13 mia. dollar. Morgan Stanley byder 58,74 dollar per aktie, der onsdag lukkede i 44,93 dollar, hvilket giver en præmie på lige over 30 pct.

Etrade-aktionærerne tilbydes 1,0432 Morgan Stanley-aktie for hver Etrade-aktie. Handlen ventes gennemført senest i fjerde kvartal i år. Det er det største opkøb, som en Wall Street-bank har foretaget siden finanskrisen skriver Wall Street Journal.

Aktien i Morgan Stanley falder på 3,9 pct., mens Etrade-aktien ligger 24 pct. højere i 55,71 dollar.

Der er også rift om aktien Domino's Pizza, som tordner i vejret med 23,5 pct., efter at pizzakæden har leveret overbevisende tal for fjerde kvartal. Salget i butikker, der har været åbne i mindst et år, steg 3,4 pct., mens analytikerne ifølge Bloomberg havde ventet en vækst på 2,1 pct.

Såvel overskud som omsætning overraskede også analytikerne. Det ordinære overskud blev 3,13 dollar per aktie mod ventet 2,98 dollar, og omsætningen landede på 1,15 mia. dollar, hvor analytikerne havde ventet 1,12 mia. dollar.

Coronavirusset vil påvirke selskabet, men påvirkningen fra Kina er relativt begrænset, da selskabet "kun" har 274 salgssteder i Kina ud af sine i alt omkring 6000.

VIL SÆLGE VICTORIA SECRETS

L Brands, der blandt andet ejer det eksklusive undertøjsmærke Victoria Secrets, der værdisættes til 1,1 mia. dollar, vil sælge en del af undertøjsmærket, men beholde 45 pct. Samtidig oplyser selskabet, at topchef og bestyrelsesformand Leslie H Wexner træder tilbage og erstattes af Andrew Meslow som topchef.

L Brands falder 1,4 pct.

Noble Corporation, der leverer service til olie- og gasindustrien, stiger derimod 11 pct. Selskabets regnskab viste et mindre underskud end ventet, men selskabets topchef, Julie Robertson, træder tilbage efter blot to år på posten.

Constellium, der producerer aluminium, stiger samtidig 15 pct. efter at have leveret tal for fjerde kvartal, der var bedre end ventet.

Investorerne vender derimod tommelen ned i forhold til regnskabet fra Viacom, hvilket bliver straffet med et kursfald på 17 pct. - den største nedtur for aktien i et årti.

Omsætningen i fjerde kvartal på 6,87 mia. dollar var langt under forventningerne på 7,32 mia. dollar, skriver Bloomberg News. Også indtjeningen skuffer, og det New York-baserede konglomerat tabte 258 mio. dollar i kvartalet.

I Dow Jones ligger Intel og Goldman Sachs i bunden med fald på henholdsvis 3,4 og 2,3 pct., mens Procter & Gamble topper med en stigning på 0,4 pct. I S&P 500-indekset er der fald i 10 af 11 sektorer. It falder mest med 1,8 pct., og medicinalaktier følger efter med et fald på 1,3 pct.

/ritzau/FINANS