Aktiestatus i USA: Handelshåb løfter aktierne - Apple i front

389251_16_9_large_280.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
10. okt 2019 KL.18:43
De amerikanske fortsætter torsdag opturen fra onsdag. Forhåbninger om en handelsaftale mellem USA og Kina, som torsdag og fredag mødes i Washington, løfter stemningen.

Det brede S&P 500-indeks vinder kl. 12.25, lokaltid på USA's østkyst, frem med 0,7 pct., mens Nasdaq stiger 0,6 pct. Det smallere Dow Jones-indeks går også op med 0,7 pct.

FORVIRRING OG HÅB

USA's præsident Donald Trump bekræftede tidligere torsdag, at forhandlingerne også vil fortsætte fredag, efter forlydender om det modsatte, og han planlægger endda at mødes med Kinas topforhandler, vicepremierminister Liu He, skrev præsidenten på Twitter. Den melding trumfede en historie om, at Kinas delegation ville tage hjem allerede torsdag, og som henover natten havde sendt aktiefutures ud i yoyo-bevægelser.

- Tweetet giver markedsdeltagerne en grund til at tro på, at en handelsaftale eller i det mindste en delvis handelsaftale kan blive annonceret så tidligt som i morgen, siger Robert Pavlik, investeringschef hos Slatestone Wealth LLC, til Reuters.

I den positive vægtskål er også, at USA efter sigende vil tillade visse amerikanske selskabet at handle med den kinesiske tele- og teknologikæmpe Huawei, der ellers er på amerikanernes sorte liste.

FINANS TOPPER MED RENTERNE

De positive handelsmeldinger har også sendt de globale renter op, og i USA stiger den tiårige statsrente med 8 basispoint til 1,66 pct. Af samme grund topper finansaktierne som sektor i torsdagens S&P 500-indeks med et plus på 1,5 pct. Bankerne nyder godt af stigende renter, da det forbedrer kerneindtjeningen på forskellen i renten på ind- og udlån.

Råvarer og materialer går desuden frem med 1,1 pct., mens to andre handelsfølsomme sektorer, industri og it, stiger med 0,8 og 0,7 pct. Også kommunikationsservice har en positiv torsdag med et plus på 0,6 pct.

APPLE LØFTES OP

Blandt de store aktienavne topper Apple med et plus på 1,3 pct. Apple har hidtil undgået handelstold på sine produkter, men til midten af december er der udsigt til 10 pct. tariffer på iPhonen, som samles i Kina - hvis altså der ikke kommer en handelsaftale.

Microsoft vinder desuden 0,6 pct. Blandt chipproducenterne stiger Intel med 1,5 pct., mens særligt Skyworks og Qorvo løftes af nyheden om Huawei med henholdsvis 4,3 og 4,4 pct. - de næststørste og tredjestørste stigninger i torsdagens S&P 500-indeks.

I gruppen af banker trækker JPMorgan Chase op med et plus på 2,4 pct., mens Bank of America vinder 2,7 pct., og Citigroup går op med 2,2 pct.

I kommunikationsservice stiger Netflix med 2,9 pct., mens Facebook vinder 0,3 pct., og Googles ejer, Alphabet, går op med 0,5 pct.

I toppen af S&P 500 ligger Freeport-Mcmoran, der vinder 6,2 pct. En analyse fra investeringsbanken UBS kalder aktien for oversolgt, og anbefalingen løftes til "køb". Freeport-McMoran er faldet med 12 pct. i 2019.

Der er også fokus på Delta Air Lines, der falder næstmest i S&P 500 med et minus på 2,8 pct. I forbindelse med sit regnskab for tredje kvartal har luftfartsselskabet skuffet Wall Street med svage forventninger for fjerde kvartal om et overskud per aktie på 1,20-1,50 dollar per aktie mod et estimat på 1,51 dollar, ifølge Bloomberg News.

US Steel stiger omvendt med 1,7 pct., da selskabets forventninger til underskuddet i tredje kvartal er 10 cent per aktie bedre end ventet i markedet.

Forsyningsselskabet PG&E løber også med nogle af overskrifterne og et kursfald på 28,6 pct. Selskabet har været under konkursbehandling siden januar, men nu har en domstol åbnet for krav fra ofre for skovbrande i Californien, som selskabet får skylden for. Dermed er der ifølge finanshuset Citi grund til at frygte, at aktien bliver værdiløs.

Detailkæden Bed Bath & Beyond hopper den anden vej - med et plus på 19,9 pct. Det skyldes, at koncernen har hyret Mark Tritton fra lavpriskæden Target som ny topchef. Tritton "får en del af skylden" for Targets fremgang de senere år, og derfor styrker det troen på Bed Bath & Beyonds turnaround.

/ritzau/FINANS