Aktiestatus i USA: Dow, S&P 500 og Nasdaq alle i rekord - ligesom Apple

390613_16_9_large_37.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
04. nov 2019 KL.18:45

Efter rekorder fredag til både S&P 500 og Nasdaq er Dow Jones mandag nu kravlet med op i rekordniveau.

De tre hovedindeks går alle frem på tiltagende håb om, at Kina og USA kan få underskrevet den delvise handelsaftale, som blev annonceret tilbage i oktober, og på solide regnskaber i USA.

Dow Jones stiger kl. 12.10, lokal tid i New York, med 0,4 pct. i 27.490,29 indekspoint, og det er omkring 93 point over rekorden fra midten af juli.

Det brede marked, målt ved S&P 500, stiger samtidig også 0,4 pct., mens Nasdaq vinder frem med 0,5 pct. - og dermed har de to også kurs mod nye toppe.

Rekordfesten stopper dog ikke der, da også Apple igen sætter rekord med et plus på 0,3 pct. til 256,48 dollar. Microsoft stiger desuden med 0,7 pct., og aktien er dermed 5 cent over sin seneste rekord i 144,61 dollar sidste onsdag.

POSITIVT HANDELSNYT - STÆRKE REGNSKABER

Fredag meddelte det kinesiske handelsministerium, at man "i princippet" havde nået "konsensus" med USA om den delvise handelsaftale. Det skabte godt stemning fredag, og det har ikke ændre sig mandag.

- Investorerne satser på, at der er en eller anden aftale på vej, ikke en fuld aftale, men noget, der i det mindste kan undgå en recession. Og markedet kan leve med det, siger Peter Cardillo, cheføkonom i Spartan Capital Securities, til Reuters.

Samtidig har regnskabssæsonen været en succes for selskaberne. Mere end tre fjerdedel af selskaberne i S&P 500 har indtil nu overgået forventningerne, skriver The Wall Street Journal.

- Regnskabssæsonen har primært været meget bedre, end vi ventede, den ville blive. Ikke at det har været en utrolig sæson, men den har været så meget over forventningerne, vurderer J.J. Kinahan, chefstrateg hos TD Ameritrade, over for Bloomberg News.

ENERGI I TOP

I toppen af sektorerne er det energiselskaberne, som fører an med en stigning på 3,2 pct. Sidste uge sluttede med en stigning i olieprisen fredag på 3,7 pct., mens den igen mandag stiger med 1,8 pct.

Industriaktierne og selskaberne inden for råvarer og materialer løftes desuden af den positive stemning omkring handelskrigen og stiger med 1,0 og 0,8 pct. Desuden går it-aktierne op med 0,4 pct. Her stiger undergruppen af chipaktier særligt med 1,6 pct. - også løftet af nyhederne om Kinas og USA's handelsforhandlinger.

Den positive stemning reducerer risikoappetitten, og investorerne viger derfor uden om statsobligationerne i USA, hvorfor renterne løftes. Det støtter finansaktierne med et plus på 0,8 pct., da det øger bankernes indtjening på rentemarginalen.

CHEVRON og EXXON ER TRÆKHESTENE

De to store olieselskaber Chevron og Exxon Mobil bidrager mest til mandagens fremgang i S&P 500 med plusser på 4,6 pct. og 2,9 pct. Amazon løfter også godt op i S&P 500 med et plus på 1,1 pct., mens Intel stiger 1,7 pct.

Blandt finansaktierne hiver investeringsselskabet Berkshire Hathaway op med et plus på 1,2 pct., efter et regnskab for tredje kvartal, udsendt lørdag, som viste en bedre indtjening end ventet på justerede 7,86 mia. dollar mod konsensus på 7,50 mia. dollar - eksklusiv ikke realiserede kursgevinster.

Den kendte investor Warren Buffets store problem er dog, at han og partneren Charlie Munger ikke kan finde attraktive virksomheder at investere i, og derfor voksede pengebunken i Berkshire Hathaway til 128 mia. dollar.

Bank of America og JPMorgan Chase stiger desuden med 1,6 og 0,6 pct. på de stigende renteniveauer.

FARVEL TIL TOPCHEF

I minus er imidlertid McDonald's. Koncernen meddelte søndag sin topchef, Steve Easterbrooks, afgang, fordi han mod reglerne i burgerkæden har indledt et forhold med en medarbejder. Aktien falder med 2,7 pct. på den nyhed.

Minus er der i den grad også til producenten af sportstøj Under Armour, som mister 16,6 pct. Selskabet har i weekenden oplyst, at det er under mistanke for at have pustet salget op. Samtidig har Under Armour i forbindelse med sit kvartalsregnskab nedjusteret prognosen for salgsvæksten i 2019.

/ritzau/FINANS