Aktiestatus i USA: Apple, Microsoft og Amazon trækker ned - Dropbox stiger

396500_16_9_large_303.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
21. feb 2020 KL.18:25

De ledende amerikanske aktieindeks bakker længere væk fra onsdagens rekordniveauer i fredagens handel. Nervøsitet for coronavirussets negative effekt på økonomien er den primære grund, men faldene fik yderligere næring, da der kom skuffende amerikanske foreløbige PMI-tal ind for februar.

Torsdagens fald udbygges således. Onsdag satte indeksene ellers endnu en gang rekord, men torsdag satte fald ind efter fornyede bekymringer om coronavirusset samt en punkterende rentemelding fra den amerikanske centralbanks næstformand.

- Når aktiernes prissætning er strakt til det yderste og man så får negative data, så har markedet en undskyldning for at tage nogle gevinster hjem, forklarer porteføljechef og Mike Gibbs hos Raymond James over for Reuters.

Det er for anden dag i træk aktier som Microsoft, Amazon og Apple, der tynger godt til. De falder 1,1-2,1 pct.

Det brede S&P 500 indeks ligger fredag middag med et fald 0,7 pct. til indeks 3349,19, Nasdaq-indekset ligger 1,1 pct. lavere i 9639,87, mens Dow Jones-indeksets 30 aktier falder 0,6 pct. til 29.047,82.

SLØJE PMI-TAL

De amerikanske indkøbschefer havde i februar et mere pessimistisk syn på aktiviteten i den amerikanske økonomi, end tilfældet var måneden før.

Indekset landede i februar på 49,4 mod 53,4 måneden før i den foreløbige opgørelse. Det var særligt indekset for servicesektoren, der overraskede negativt. Det blev opgjort til 49,4 i februar mod økonomernes forventning om 53,4. Måneden før var tallet 53,4.

For industrisektoren landede PMI på 50,8 mod ventet 51,5 og 51,9 i måneden før.

DEERE I GOD FORM EFTER TAL

Amerikanske John Deere, der fremstiller landbrugsmaskiner, leverede et bedre end ventet regnskab for første kvartal end ventet.

Selskabet pløjede sig bedre end ventet gennem kvartalet af selskabets skæve regnskabsår - november, december og januar.

Landbrugsselskabet nåede en omsætning i kvartalet på 6,53 mia. dollar, mens analytikerne havde forventet 6,28 mia. ifølge Bloomberg News. Det var dog et fald fra 6,94 mia. dollar i samme periode året forinden.

Indtjeningen per aktie i kvartalet steg imidlertid med 6 pct. i forhold til året før til 1,63 dollar, og selskabet fastholder sit mål om en nettoresultat for året på 2,7 mia. dollar til 3,1 mia. dollar.

Deere & Company-aktien stiger 7,8 pct. til 178,72 dollar.

DROPBOX BELØNNES FOR TORSDAGS TAL

Den amerikanske softwareselskab Dropbox, som tilbyder lagring via internettet, offentliggjorde torsdag efter børstid regnskabstal. De belønnes fredag.

Aktien stiger massive 22,5 pct. til 22,92 dollar.

Softwarekoncernen oplevede i perioden en stigning i omsætningen på 19 pct. til 446 mio. dollar. Det var stort set på linje med analytikernes forventning om en omsætning på 443 mio. dollar, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det ordinære overskud per aktie landede samtidig på 16 cent sammenlignet med 10 cent et år tidligere og mod et konsensusestimat på 14 cent.

TELESELSKABER ER I FOKUS

T-mobile fik tidligere i februar rettens ord for, at det kan overtage teleselskabet Sprint for 26,5 mia. dollar.

De to selskaber har nu accepteret nye betingelser for den verserende fusion, som tager hensyn til kursfaldet for Sprint-aktien, som er sket, siden aftalen i første omgang blev indgået.

De nye betingelser vil reducere Sprint-storaktionæren Softbanks ejerandel til 24 pct. fra 27 pct. under de tidligere betingelser, skriver nyhedsbureauet Reuters.

T-mobiles moderselskab, Deutsche Telekom, vil efter de nye betingelser komme til at sidde med en ejerandel på 43 pct. for det kombinerede selskab mod 42 pct. under de tidligere vilkår.

De øvrige Sprint-aktionærer vil fortsat modtage det tidligere aftalte antal aktier i T-mobile i forbindelse med fusionen, lyder det.

Sprint-aktien stiger 6,2 pct. til 10,11 dollar, mens T-mobile falder 0,4 pct. til 99,13 dollar. Sidstnævnte har desuden fået sænket sin anbefaling til "outperform" fra "stærkt køb" af finanshuset Raymond James.

/ritzau/FINANS