Aktiestatus: Coloplast og Ambu i toppen af næsten helt grønt C25

385317_16_9_large_983.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
01. aug 2019 KL.12:29
Topplaceringer til Ambu, Coloplast, Vestas og Novo Nordisk er med til at hanke op i det danske eliteindeks torsdag, hvor indekset klarer sig en del bedre end de ledende indeks andre steder i Europa.

Ved middagstid stiger det danske C25-indeks 1,1 pct. til 1137,12, og det trodser dermed en negativ reaktion i USA, efter at chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, skuffede markedet onsdag.

- Novo Nordisk trækker pænt op i dag. Herhjemme er der nogle enkelte sektorer og selskaber, der vægter meget, og derfor kører vi nogle gange vores eget løb, siger Christian Thatje, der er senioraktiehandler hos Sydbank.

Torsdag middag er Simcorp den eneste aktie i C25-indekset, som ligger til et fald.

Onsdag aften sænkede Federal Reserve som ventet renten, men på det efterfølgende pressemøde gav centralbankchefen ifølge Bloomberg News udtryk for, at det var en præventiv sænkning - og ikke starten på en ny cyklus af mange lempelser.

- Der er kommet lidt ro på markedet efter onsdag. Centralbanken agerer stadig ud fra det, man havde regnet med, og den holder alle døre åbne og siger også, at den også kan reagere kraftigere, hvis det bliver nødvendigt. Som investor kan man sige, at man stadig har opbakning fra Feral Reserve, siger Christian Thatje, der fortæller, at han venter en ny rentenedsættelse på det næste møde i september.

MEDICOSELSKABER I TOPPEN

Ambu ligger ved middagstid torsdag helt i toppen af eliteindekset med en stigning på 1,9 pct. til 100,70 kr., på trods af at der ikke umiddelbart er selskabsspecifikt nyt om medicoselskabet.

Coloplast følger lige efter med et hop på 1,9 pct. til 803,20 kr. Medicokoncernen har fået branchenyt, da den britiske rival Convatec, som konkurrerer med Coloplast inden for både stomi, kontinens og hud- og sårpleje, måtte se sin omsætning skrumpe i første halvår.

Faldet skyldes dog udelukkende modvind på valutamarkedet, da den organiske vækst var helt flad. Omsætningen blev rapporteret 888,9 mio. dollar mod 921,3 mio. dollar i første halvår sidste år.

Chr. Hansen har torsdag morgen også fået nyt fra den hollandske konkurrent DSM, der i årets andet kvartal havde et højere driftsoverskud (EBITDA) end ventet blandt analytikerne. I perioden var det 438 mio. euro mod ventet 434,2 mio. euro ifølge Bloomberg News.

Ingredienskoncernens aktie stiger 1,4 pct. til 598,60 kr.

VESTAS OG DSV FORTSÆTTER OP

Vestas havde en hård dag på børsen tirsdag, hvor aktien faldt 6,4 pct., efter at rivalen Siemens Gamesa offentliggjorde et skuffende regnskab for andet kvartal.

Onsdag lå aktien til et lille plus, og torsdag henter Vestas-aktien mere af det tabte tilbage med en stigning på 1,8 pct. til 565 kr.

Samtidig fortsætter de positive takter i DSV, som ligger 1,5 pct. højere i 654,40 kr. efter en stigning på 3,6 pct. onsdag, da transportkoncernen kom med regnskab for andet kvartal.

Efter regnskabet har SEB løftet sit kursmål for aktien med en tier til 710 kr., mens Handelsbanken har hævet sit kursmål med 20 kr. til 610 kr.

ATHENA FÅR KURSSMÆK EFTER REGNSKAB

Uden for eliteindekset er der omvendt kurssmæk til Athena Investments, der måtte tage et enormt underskud i første halvår, hvor selskabet nedskrev knap 42 mio. euro på sine aktiviteter som følge af frasalget af visse sol- og vindaktiviteter i Italien og Spanien.

Samtidig revideres forventningerne til hele året som følge af frasalget. Men nedskrivningen og justeringen af forventningerne er større, end Athena tidligere har lagt op til.

Athena-aktien dykker 12,8 pct. til 5,84 kr. torsdag.

/ritzau/FINANS