Aktier: Wall Street stiger for femte dag i træk, Google-moder taget til nåde

376421_16_9_large_908.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
05. feb 2019 KL.22:16

De amerikanske aktier fik tirsdag den femte dag med stigninger i træk - løftet af positive regnskaber. Selv Alphabet, som ellers skuffede torsdag aften, slap med skindet på næsen.

S&P 500-indekset vandt 0,5 pct., mens Dow Jones-indekset steg 0,7 pct. Teknologitunge Nasdaq gik samtidig også op med 0,7 pct.

Markedet tog sin retning fra regnskaberne, og selv Googles moderselskab, Alphabet, steg til trods for overraskende store omkostninger, som tog en ordenlig bid af overskudsgraden.

"Vi ser nogle OK regnskaber, der er ikke noget dårligt nyt, og der bliver stadig tanket op i de store teknologiaktier, hvorfor it og kommunikationsservice trækker op," siger seniorstrateg Lars Skovgaard Andersen i Danske Bank.

"Alphabet burde være faldet, men omvendt var selskabet ikke den bedst performende siden bunden i december, og derfor er der nogle, som samler lidt op i den."

Blandt sektorerne førte cyklisk forbrug an med et plus på 1,0 pct., mens it, der udgør cirka 20 pct. af S&P 500-indekset, steg med 0,9 pct. Kommunikationsservice, hvor Alphabet ligger, vandt også 0,9 pct. I bunden var det finans og sundhed, som begge faldt omkring 0,1 pct.

Alphabet skilte sig indledningsvist ud blandt de helt store selskaber ved at falde 1,6 pct., efter et regnskab torsdag aften, som for fjerde kvartal viste en faldende driftsmargin fra 24 til 21 pct. på årsbasis. Køberne vendte dog tilbage, og aktien endte med et plus på 1,2 pct.

Alphabet havde stigende omkostninger og voksende investeringer, mens omsætningen faktisk overraskede lidt til den positive side. Alphabet øgede også antallet af medarbejdere i 2018 med 23 pct. til næsten 99.000 ansatte.

En af tendenserne fra de helt store selskabers regnskaber, hvilket Alphabets investeringer understregede, er ifølge Lars Skovgaard Andersen, at de store teknologiselskaber i stigende grad kæmper med hinanden. Amazon vokser kraftigt på digitale annoncer og truer Google og Facebook. Google investerer omvendt mere i Cloud og vil kæmpe hårdere med Amazon og Microsoft.

"De store går mere head-to-head mod hinanden. Det er supergodt for kunderne, men man kan fra investorsynspunktet være bekymret for, at der er for lidt plads på dansegulvet til dem alle sammen," lyder det fra Danske Banks seniorstrateg.

Apple vandt også frem tirsdag med et plus på 1,7 pct., mens Amazon steg med 1,6 pct., og Microsoft gik op med 1,4 pct.

I toppen af S&P 500 fandt man tre regnskabsaktuelle selskaber. Nummer et var kosmetikgiganten Estee Lauder, som vandt 11,6 pct., mens nummer tre var tøjkoncernen Ralph Lauren, der steg 8,4 pct.

Estee Lauder steg det meste i syv år, da selskabet slog forventningerne og opjusterede sin prognose. Efter fremgang i Asien, i hudplejekategorien og salget i lufthavnssegmentet regner kosmetikkoncernen nu med at tjene mere i 2019 end markedsforventningen.

Tøjkoncernen Ralph Lauren blev i sit tredje kvartal løftet af sin e-handelsforretning, og det betød, at selskabets overskud i perioden på 2,32 dollar per aktie var over selv den mest optimistiske af analytikernes forventninger på 2,21 dollar. Omsætningen var også bedre end ventet.

Leggett & Platt, som producerer alt fra madrasser, senge og møbler til stål- og aluminiumsfjedre til bilsæder, klemte sig ind i mellem på andenpladsen med et plus på 9,8 pct., da selskabets regnskab for fjerde kvartal også slog analytikernes forventninger.

Boeing havde desuden en mindeværdig dag, da aktien steg 3,3 pct. og for første gang krydsede en pris på 400 dollar. Verdens største flyproducent har haft medvind siden sidste uges stærke regnskab, og tirsdag løftede finanshuset Bernstein sit kursmål for aktien.

Forud for åbningen kom der også regnskab fra Novozymes' kunde Archer-Daniels-Midlands, som skuffede på indtjeningen efter pris- og marginpres i ethanolforretningen. Aktien blev tildelt et kursfald på 5,9 pct.

/ritzau/FINANS