Aktier: Wall Street åbner fladt i frygtsomt marked

342895_16_9_large_825.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
05. apr 2017 KL.10:05

De amerikanske aktieindeks ligger mere eller mindre uændrede i den tidlige handel tirsdag, mens det såkaldte frygtindeks, VIX-indekset, til gengæld har bevæget sig op de seneste dage.

S&P 500-indekset åbner med et fald på 0,1 pct., det tunge Dow Jones-indeks ligger lige omkring uændret, og det samme gør Nasdaq-papirerne.

"Der er angst i overflod denne morgen. Det stammer fra svage amerikanske bildata, eksplosionen i Sankt Petersborgs undergrund, Donald Trumps og Xi Jinpings møde sidst på ugen samt det hastigst forestående franske valg, siger Kit Juckes, strateg ved Société Générale, til CNN Money.

Han henviser blandt andet til, at de store bilproducenters salgstal for marts mandag viste sig under markedets forventninger. Det blev opfattet som et tidligt signal om, at den lange periode med markante stigninger i salget er ved at miste pusten.

Inden åbning er der dog kommet tal for den amerikanske handelsbalance, som viser, at underskuddet er snævret ind i forhold til måneden før. Den amerikanske præsident har sagt, at USA's store underskud på handelsbalancen vil gøre mødet med Kinas præsident besværligt.

Tirsdag kommer der også nøgletal for varige goder og for fabriksordrer.

På selskabsfronten er der nyt fra modeselskabet Ralph Lauren, der ifølge Reuters er i gang med en større spareplan. Det indebærer blandt andet, at selskabet nu lukker sin butik Fifth Avenue i New York. Selskabet skal spare 140 mio. dollar som led i planen, som det fortalte om i juni. Aktien falder med 1,3 pct. i den tidlige handel.

Delta Airlines falder ligeledes med 1,3 pct. Årsagen er, at flyselskabet har dæmpet sine forventninger og nu venter, at indtjeningen per passager vil falde med 0,5 pct. i det netop afsluttede første kvartal.

Flyproducenten Boeing, der har hovedkvarter i Chicago, har indgået en aftale med det iranske flyselskab Iran Aseman Airlines om levering af 30 fly til en samlet værdi af 3 mia. dollar eller 21 mia. kr., skriver Bloomberg. Boeing-aktien stiger med 0,7 pct.

/ritzau/FINANS