Aktier: USA ser ud til at åbne med stigninger

Penge
Eksklusivt for kunder
13. aug 2014 KL.14:25
Det tegner til at blive en opløftende start på den amerikanske aktiehandel, idet futures for de toneangivende indeks alle ligger i plus onsdag eftermiddag.

I forhold til Dow Jones-indekset indikerer futures, at det vil stige 0,4 pct., mens der for Nasdaq 100-indekset og S&P 500-indekset tegner til at komme stigninger på 0,5 pct. Hvis Wall Street ender med at åbne onsdagen i plus, vil det blive et modsvar mod tirsdagens fald, der gjorde sig gældende for samtlige tre indeks.

Udviklingen kan dog komme til at afhænge af tallene for det amerikanske detailsalg i juli, som præsenteres kl. 14.30 dansk tid. Blandt økonomerne, som Bloomberg News har talt med, ventes detailsalget at være steget 0,2 pct. Dermed står salget til at fortsætte i samme stigningstakt som i juni, hvor salget også steg 0,2 pct.

- Dataene for detailsalget vil blive en af de første læsninger, der kan give os et fingerpeg omkring tallene for tredje kvartal, så jeg forventer, at markedet vil spejde efter noget, der kan indikere, at BNP-væksten vil fortsætte, lyder vurderingen fra investeringschef Ben Kumar fra Seven Investment Management i London, ifølge Bloomberg News. 

Blandt de amerikanske selskaber ser det ud til at blive en skidt dag for King Digital Entertainment, der står bag spillet Candy Crush. Tirsdag kom selskabet med regnskab for andet kvartal, der viste, at den justerede omsætning i perioden landede på 593,5 mio. dollar - svarende til en stigning på 29 pct. i forhold til samme periode året før.

Det var dog et stykke fra markedets forventning, der ifølge Bloomberg News lød på en justeret omsætning på 605,7 mio. dollar. Derudover nedjusterede selskabet sine forventninger til indeværende regnskabsår, efter at spillet Candy Crush har været kvartalets helt store taber ud af de mere end 190 forskellige spil, som selskabet står bag.  

King Digital Entertainment bliver i onsdagens formarked banket ned med 22 pct. til 14,2 dollar.

I en anden branche er producenten Deere, der blandt andet er kendt for sine grønne landbrugsredskaber, kommet ud af sit tredje kvartal 2013/14 med et overskud per aktie på 2,33 dollar. Det var bedre end de 2,20 dollar, der var ventet ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Til gengæld sænkes forventningerne til såvel salg og indtjening for helåret.

I totale tal landede Deere i perioden et overskud på 850,7 mio. dollar i kvartalet mod 996,5 mio. dollar i tredje kvartal regnskabsåret før. Dertil dykkede salget med 5 pct. til 9,5 mia. dollar.

Deere venter efter regnskabet, at salget af udstyr falder med omkring 6 pct. for finansåret som helhed, og at det sætter sig med omkring 8 pct. i fjerde kvartal sammenlignet med samme periode sidste år.

For hele året ventes nettooverskuddet efter minoriteter at lande på omkring 3,1 mia. dollar, hvor Deere tidligere regnede med et overskud på 3,3 mia. dollar.

I formarkedet falder Deere 0,7 pct. til 85,9 dollar.

/ritzau/FINANS