Aktier: USA lukker ugen med beskedne plusser

279884_16_9_large_895.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
28. mar 2014 KL.21:02

De amerikanske aktier faldt noget tilbage mod slutningen af handelsdagen efter pæne stigninger først på dagen. Det brede S&P 500-indeks var oppe med næsten 1 pct. efter et par timers handel, men over middag amerikansk tid sivede meget af den positive stemning ud.

S&P 500 lukkede i et plus på 0,5 pct. i indeks 1857, Dow Jones steg 0,4 pct. og lukkede i 16.322, mens Nasdaqindekset steg 0,1 pct. til niveau 4155.

Igen måtte biotekaktier tage et fald, og Nasdaqs biotekindeks måtte indkassere et minus på over 2 pct. i dag. Over den seneste måned er biotekindekset faldet 16 pct. tilbage, skriver Bloomberg News.

Investorer tog gevinsten

Samlet set har det været en rød uge, hvor investorerne har taget gevinsten i nogle af de aktier, der har klaret sig bedst under de brede aktiestigninger det seneste par år.

Markedet virker usikkert på om situationen omkring Ukraine vil blive forværret og leder også efter tegn på hvor meget af den nylige økonomiske svækkelse der skyldes det hårde vintervejr, som USA har haft.

Fredagen bød dog trods alt på en smule stigning. 

Fjedereffekt

”Vi ser en lille smule fjedereffekt efter de seneste ugers gevinsthjemtagning. Vi har set en bevægelse ind i kvalitetsaktier. Det er et sundt signal,” siger Eric Marshall, porteføljemanager i Hodges Funds til Bloomberg News.

Forbrugeraktier havde fremgang efter at data viste at husholdningerne havde tegnebøgerne lidt mere åbne i februar. Husholdningernes forbrug steg mere end i de to foregående måneder i takt med at indkomsterne også stiger.

”Hvis forbrugerne vender tilbage og føler sig sikre nok til at begynde at bruge penge igen, så vil det støtte indtjeningen (i virksomhederne, red.) og det vil med sikkerhed støtte aktiemarkederne. Jeg tror vi skaber en base for at vi kan bevæge os op nu,” siger Chris Gaffney, senior markedsstrateg hos Everbank Financial til Bloomberg.

Gamestop og Red Hat

Blandt dagens vindere var video-spilvirksomheden Gamestop, der steg omkring 8 pct., mens guldmineselskabet Newmont Mining steg 4 pct.

I bunden faldt Biotekselskabet Biogen Idec 5 pct. Endnu værre gik det for Red Hat, der sælger Linux-software. Red Hat måtte, sige farvel til ca. 7 pct. af værdien efter meldinger om forventet indtjening ramte under analytikernes mål.