Aktier: Underholdning løfter i småsurt USA-marked

339663_16_9_large_155.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
08. feb 2017 KL.16:02
Investorerne på de amerikanske aktiebørser begynder handelsdagen onsdag med at sende de store ledende indeks ned. Som inspiration har investorerne en række regnskaber, men ingen af den ligger til store stigninger.

S&P 500-indekset åbner med et fald på 0,3 pct. Og det samme gør de to øvrige toneangivende indeks, det tunge Dow Jones-indeks og Nasdaq 100-indekset.

Medie- og underholdningskoncernen Time Warner fremlagde før åbningen et regnskab for fjerde kvartal, der overraskede positivt med en indtjening per aktie på 1,25 dollar. Analytikerne havde ventet 1,19 dollar per aktie ifølge estimater fra Bloomberg News.

Også omsætningen slog forventningerne, og aktien får et lille løft på 0,4 pct. i den tidlige handel.

Allergan, der er bedst kendt for skønhedsproduktet Botox, havde ligeledes en bedre toplinje i fjerde kvartal end ventet blandt analytikerne. Overskuddet per aktie landede på 3,90 dollar mod forventningen om 3,75 dollar per aktie.

Medicinalaktien begynder dog handelsdagen uændret.

Disney skuffer på toppen

Efter lukketid tirsdag kom der regnskab fra Walt Disney, der fortsat kæmper med sportskanalen ESPN. Sportskanalen var en af årsagerne, at omsætningen hos underholdningsgiganten skuffede.

Faldende seertal og reduceret reklameindtjening forårsagede et drop i omsætningen på 3 pct. til 14,8 mia. dollar i det forskudte første kvartal, der svarer til kalenderårets fjerde kvartal.

Analytikerne havde ventet en omsætning på 15,3 mia. dollar ifølge estimater indsamlet af Bloomberg.

Resultatet eksklusive nogle elementer faldt til 1,55 dollar per aktie, hvilket dog lå et stykke over gennemsnitsestimatet på 1,49 dollar.

Disney-aktien stiger med 1,7 pct. i den tidlige handel.

Investeringsselskabet Moelis & Co bliver også løftet i den tidlige handel. Det er dog ikke på grund af et regnskab, men fordi selskabet er blevet valgt til at rådgive Saudi Aramco frem mod det saudiarabiske olieselskabs børsnotering, skriver CNN Money. Børsnoteringen af Saudi Aramco ventes at blive verdens største, og Moelis & Co stiger med 4,6 pct.

/ritzau/FINANS