Aktier: Selv Milano og Stockholm sluttede med plus

377240_16_9_large_335.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
20. feb 2019 KL.18:04
De europæiske aktiemarkeder lukkede onsdagen i fin trivsel med et plus for det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks på 0,7 pct., efter at indekset midt på dagen blot havde præsteret en fremgang på 0,2 pct.

På de store aktiemarkeder steg de toneangivende indeks med 0,7 pct. for FTSE 100 i London, med 0,9 pct. for DAX-indeket i Frankfurt og med 0,7 pct. for CAC 40-indekset i Paris.

Dagens overordnede impuls kom fra en positiv udvikling i handelsforhandlingerne mellem USA og Kina, som især støttede det tyske DAX-indeks, hvor et mildere globalt handelsklima gør et særligt godt indtryk.

Selv det italiensk FTSE MIB-indeks og det svenske OMX STKH30-indeks sluttede i grønt efter en negativ udvikling tidligere på dagen.

I Milano var der pres på bankerne efter udtalelser om, at Den Europæiske Centralbank, ECB, måske kan være undervejs med opbremsning af bankens langsigtede lånetilbud til regionens forretningsbanker. Men Banco BPM reducerede sit fald til 1,1 pct. fra 2,4 pct. hen over dagen.

Det svenske indeks var belastet af et fald for Swedbank, som lukkede 13,6 pct. lavere, som følge af afsløring af, at banken har forbindelse til den hvidvaskskandale, der har Danske Bank i hovedrollen.

Dagens bundskraber blev den britiske supermarkedskæde Sainsbury med et tab på 17,2 pct. i anledning af, at de britiske konkurrencemyndigheder blokerer for Sainsburys køb af detailkæden Asda af amerikanske Walmart for 7,3 mia. pund.

Onsdagens højdespringere i det europæiske aktiemarked var den irske fødevarevirksomhed Glanbia og danske Simcorp. Begge selskaber strøg til tops båret af positivt overraskende regnskaber offentliggjort onsdag morgen. Glanbia-aktien steg 12,9 pct., mens Simcorp vandt 7 pct.

/ritzau/FINANS