Aktier: Lettere risikostemning i Asien efter positive amerikanske markeder

395059_16_9_large_653.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
29. jan 2020 KL. 6:41

De asiatiske aktieinvestorer har skubbet virusudbruddene i Kina i baggrunden onsdag og koncentrerer sig i stedet om gårsdagens positive takter fra USA, hvor flere at de store koncerner leverede solide regnskaber med plusser på Wall Street til følge.

Aktiebørserne på det kinesiske fastlandsmarked er fortsat lukket resten af denne uge, men markedet i Hongkong genoptog handlen onsdag morgen.

Effekten af de seneste dages uro rammer som ventet de mange kinesiske virksomheder, der er noteret i Hongkong, men kursfaldene er dog ikke så store som frygtet.

"Nogle investorer købte hurtigt de Tokyo-noterede aktier, da Hongkongs fald ikke var så massivt, som de havde frygtet," siger handelschef Takehiko Masuzawa fra Macquarie Capital Securities i Sydney til Reuters.

Den generelle genvundne risikostemning giver gevinster i Tokyo, hvor virksomhederne får medvind af den igangværende svækkelse af yen.

Nikkei 225-indekset stiger 0,6 pct., mens det bredere Topix-indeks samtidig øger 0,4 pct.

De kinesiske aktiemarkeder er forsat lukkede, men Hang Seng-indekset i Hongkong dykkede over 3 pct. ved børsåbningen, men siden er indekset stabiliseret til et fald på 2,4 pct.

Futures for de store amerikanske aktieindeks ligger med stigninger på 0,3-0,4 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 +0,6
Topix +0,4
Hongkongs Hang Seng -2,4
China Shanghai Composite Lukket
China CSI 300 Lukket
Taiwan Taiex Lukket
Sydkoreas Kospi +0,7
Indiens BSE Sensex +0,8
Singapores STI +0,2
Sydney ASX 200 +0,7


Indeksværdi klokken 5.25.