Aktier: Kursfald på asiatiske markeder grundet frygt for finansiel uro

336063_16_9_large_287.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
05. dec 2016 KL. 9:33

De asiatiske aktieinvestorer har det svært mandag morgen, hvor den italienske premierminister Matteo Renzis afgang giver anledning til frygt for ny finansiel uro om de europæiske banker.

"Det er ikke så meget selve afstemningen men det potentielle udfald i forbindelse med Renzis fratræden, som markedet ser på," vurderer markedsanalytiker Ric Spooner fra CMC Markets Asia Pacific i Sydney over for Bloomberg News.

Samtidig er det første chance for de asiatiske investorer til at handle på den amerikanske arbejdsmarkedsrapport fra fredag.

"Jobrapporten viste en forbedring i det amerikanske arbejdsmarked, og det støtter op om, at Federal Reserve vil går videre med at hæve renterne," pointerer Ric Spooner.

Børsen i Tokyo rammes af generelle kursfald. Blandt andet bankerne får investorernes kærlighed af føle, idet gevinsthjemtagning er sat ind på grund af frygt for, at de italienske bankers udsatte kapitalstilling skal brede sig til det globale finansielle system.

Nikkei-indekset falder 0,9 pct., og det bredere Topix-indeks viger 0,8 pct.

På de kinesiske markeder på fastlandet ligger Shanghai Composite-indekset med et minus på 1,1 pct., mens CSI-300-indekset falder 1,6 pct., og Hang Seng-indekset i Hongkong dropper 0,3 pct.

Blandt de mindre børser falder Taiex-indekset i Taipei og Sydkoreas Kospi-indeks begge 0,3 pct., mens Singapores børs som den eneste i regionen er i plus. Strait Times-indekset stiger 0,2 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med fald på 0,2-0,3 pct. mandag morgen.

LÆS OGSÅ: Råvarer: Olieaktivitet og italiensk uro bag prisdannelse

LÆS OGSÅ: Valuta: Euro får klø efter italiensk nej

TABEL

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 -0,9
Topix -0,8
Hongkongs Hang Seng -0,3
China Shanghai Composite -1,1
China CSI 300 -1,6
Taiwan Taiex -0,3
Sydkoreas Kospi -0,3
Indiens BSE Sensex -0,1
Singapores STI +0,2
Sydney ASX 200 -0,8


Indeksværdi klokken 06.20

/ritzau/FINANS