Aktier: Kinesiske stimuli og gode handelssamtaler løfter markederne i Asien

390635_16_9_large_882.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
05. nov 2019 KL. 6:42

De asiatiske aktiemarkeder er malet helt i grønt tirsdag, hvor investorerne glæder sig over pengepolitiske lempelser i Kina.

Her har centralbanken, Peoples Bank of China, nemlig sænket sin mellemlange finansieringsrente for bankerne for første gang siden starten af 2016, efter at nøgletal igen har vist tegn på opbremsning i økonomien.

I Japan er stigningerne endnu mere markante, efter at det japanske marked havde lukket mandag grundet helligdag. Her er der dermed også et efterslæb til mandagens positive markeder, der kom i kølvandet på positive meldinger om handelskrigen.

Kina og USA talte efter samtaler fredag om positive fremskridt i drøftelserne, hvilket kan bane vejen for endnu flere delaftaler mellem de to stridsparter snarligt.

Wilbur Ross, der er handelsminister i USA, har desuden luftet kommentarer om, at amerikanske selskaber igen snart får lov at handle med det kinesiske teknologiselskab Huawei, der ellers har været underlagt embargo.

I USA lukkede alle tre toneangivende indeks på Wall Street mandag i rekorder.

Alt sammen smitter det positivt af på de asiatiske markeder - og særligt i Japan, hvor der altså også er efterslæb fra mandag.

Det toneangivende japanske Nikkei-indeks stiger med 2 pct., og det bredere Topix-indeks løftes med 1,8 pct.

I Kina stiger Shanghai-indekset med 0,7 pct., og det brede CSI 300-indeks går 0,8 pct. frem. I Hongkong stiger Hang Seng-indekset med 0,5 pct.

Stigningerne breder sig også til Sydkorea og Taiwan, hvor de ledende indeks løftes med henholdsvis 0,5 pct. og 0,4 pct. I Indien stiger det ledende aktieindeks desuden med 0,1 pct.Oversigt over de asiatiske aktiemarkeder:Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 +2,0
Topix +1,8
Hongkongs Hang Seng +0,5
China Shanghai Composite +0,7
China CSI 300 +0,8
Taiwan Taiex +0,4
Sydkoreas Kospi +0,5
Indiens BSE Sensex +0,1
Singapores STI +0,4
Sydney ASX 200 +0,2
Indeksværdi klokken 06.00.

/ritzau/FINANS