Aktier i Europa: Opkøbsinteresse sender LSE op i positivt marked

null

387551_16_9_large_71.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
11. sep 2019 KL.14:04
Lidt mildere toner i handelskonflikten mellem USA og Kina er med til at sprede god stemning på de europæiske aktiemarkeder onsdag ved middagstid, hvor opkøbsinteresse er med til at sende London Stock Exchange markant frem.

Handelsspændingerne mellem USA og Kina er igen i fokus, men onsdag er det en opblødning, der trækker de store overskrifter, forud for forhandlingerne, der ventes genoptaget i starten af oktober.

Kina fritager nemlig en stribe amerikanske produkter fra den toldstigning på 25 pct., der blev iværksat sidste år, i et forsøg på at begrænse handelskrigens indflydelse. Landbrugsvarer som korn, sojabønner og svinekød er stadig ramt af tolden.

Det fremgår af den første liste over amerikanske varer, som fritages for toldstigninger, fra det kinesiske statsråds toldkontor, skriver Bloomberg News.

Det tyske DAX-indeks stiger 0,7pct., det franske CAC 40-indeks går frem med 0,4 pct., ligesom det britiske FTSE 100-indeks tager et hop på 1,0 pct. Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks stiger samlet set XX pct. ved middagstid onsdag.

London Stock Exchange stormer frem på børsen i London, hvor investorerne sender aktien op med 4,2 pct. til 7088 pence.

Investorernes begejstring skyldes, at ejeren af Hongkong-børsen, Hong Kong Exchanges and Clearing Limited (HKEX), har sendt en forespørgsel til London Stock Exchange om at lægge de to selskaber sammen.

Der er tale om en forespørgsel og endnu ikke et reelt bud, men HKEX ser store strategiske muligheder i en sammenlægning af de to selskaber, fremgår det af en meddelelse fra HKEX onsdag.

Den østrigske koncern Andritz har også en god dag på børsen, efter at det tyske finanshus Berenberg har løftet anbefalingen af selskabets aktie til "køb" fra "hold".

Ifølge finanshusets står koncernen til at levere en stærk indtjeningsvækst de kommende år, hvilket vil være drevet af blandt andet en stærk ordrebog, omstruktureringer af datterselskabet Schuler og købet af en ny forretning, fremgår det af en analyse.

Andritz-aktien stiger 3,2 pct. til 37,20 euro ved middagstid onsdag.

Zara-ejer dykker efter nye salgstal

Helt så godt går det ikke hos den spanske modekoncern Inditex, der blandt andet driver tøjkæden Zara, på trods af at den kom ud af første halvår med den højeste omsætning nogensinde.

Salget steg 7 pct. til 12,82 mia. euro i de to første kvartaler af det skæve regnskabsår 2019/20, men det var ikke nok til at imponere investorerne.

De kvitterer onsdag for regnskabet ved at sende Inditex-aktien mod bunden i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks.

Aktien falder 2,7 pct. ved middagstid til 27,86 euro, men har i løbet af morgenen været nede med 4,2 pct.

Med til historien hører dog også, at aktien inden børsåbningen onsdag var steget 28 pct. i 2019. Finanshuset Citi peger i en kommentar på, at den positive salgsudvikling blev udlignet af en svag bruttomargin og et blot lille løft af investeringer.

I bunden af det fælleseuropæiske ligger også den franske service- og forsyningsvirksomhed Veolia med et fald på 2,5 pct. til 21,38 euro efter en sænket anbefaling til "neutral" fra "outperform" af Exane BNP Paribas.

/ritzau/FINANS