Aktier: Handelskrigen gør investorerne usikre i Asien

383499_16_9_large_306.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
24. jun 2019 KL. 7:46
Aktiemarkederne i Asien ligger blandede mandag morgen dansk tid, mens de amerikanske futures på de ledende indeks stiger med op til 0,5 pct.

Investorerne forsøger at indregne de geopolitiske spændinger, som verden står overfor, og forsøger at finde ud af, hvilket ben de skal stå på op til det sprængfyldte topmøde mellem den amerikanske præsident, Donald Trump, og den kinesiske, Xi Jinping, i forbindelse med G20-mødet i slutningen af måneden. Samtidig ligger olieprisen højere, da USA forbereder sig til sanktioner mod Iran, skriver Bloomberg News.

G20-topmødet holdes i Osaka i Japan fra den 27. til den 29. juni. Og mødet mellem de to præsidenter kan blive en realitet, da det statslige kinesiske nyhedsbureau søndag gav den første officielle bekræftelse af, at Xi deltager i mødet, skriver Reuters.

Håbet er nu, at de to ledere finder en løsning på handelskrigen.

"Det er godt, at Trump og Xi mødes, men vi ved ikke, hvad der kommer ud af det møde, så investorerne afvikler både deres lange og korte positioner," siger Yutaka Miura, senioranalytiker i Mizuho Securities, til Reuters.

Og usikkerheden afspejles på markederne i regionen, hvor aktierne falder tilbage på det australske marked på børsen i Sydney, mens de ligger næsten uændrede i Tokyo og Shanghai. På børserne i Hongkong og Seul ligger markederne til små plusser med få timers handel tilbage i regionen.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod en stigning på 0,3 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et plus på 0,2 pct.

Det australske ASX-200-indeks falder med 0,1 pct. I Taiwan er Taiex-indekset i minus med 0,2 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, stiger 0,2 pct.

Shanghai Composite falder 0,1 pct., mens CSI 300 ligger uændret.

Hang Seng i Hongkong ligger til et plus på 0,2 pct.


Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 +0,3
Topix +0,2
Hongkongs Hang Seng +0,2
China Shanghai Composite -0,1
China CSI 300 +0,0
Taiwan Taiex -0,2
Sydkoreas Kospi +0,2
Indiens BSE Sensex +0,2
Singapores STI -0,3
Sydney ASX 200 -0,1


Indeksværdi klokken 06.00.

/ritzau/FINANS