Aktier: DSV kører forrest i C20 Cap på rekordkurs

339840_16_9_large_7.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
13. feb 2017 KL. 9:29

Der er potentiale for endnu en kursrekord i C20 Cap mandag, efter at det toneangivende danske aktieindeks fredag nåede sit højeste niveau nogensinde - noget, der også skete forrige uge.

Efter knap 20 minutters handel stiger indekset 0,2 pct. til 1070,61.

Der har siden fredag eftermiddag været fortsat positive aktietakter i USA og Asien, og de europæiske aktiemarkeder følger trop, da der ikke har været noget fremme, som for alvor ændrer stemningen.

I modsætningen til sidste uges travlhed er der i denne vinterferieuge meget lidt nyt i vente i Danmark. Der kommer kun ét regnskab, fra MT Højgaard på torsdag, og der er ingen nøgletal i vente - mandagen er ligeledes uden interessante nøgletal fra udlandet.

Blandt selskaberne fortsætter DSV de gode takter fra regnskabsdagen fredag. Transportaktien har oven på regnskabet været en tur igennem analytikernes regnemaskiner, og to har indtil videre justeret deres kursmål for den danske transportaktie - begge i opadgående retning. Nordea har lagt en femmer til sit kursmål, så det nu hedder 385 kr., mens Jefferies lægger 25 kr. til og siger 400 kr., viser data fra Bloomberg.

Begge finanshuse anbefaler "køb" af DSV, der sluttede fredagen i rekord og mandag morgen stiger yderligere 1,6 pct. til 347,80 kr. og altså kan notere endnu en rekord.

Genmab, der også satte rekord fredag med et løft til 1424 kr., får øget sit kursmål til 1300 kr. fra 1200 kr. af tyske Berenberg - her er kursmålet dog lavere end kursen, og anbefalingen er "hold", viser Bloombergs data. Reaktionen er dog positiv i markedet, hvor biotekaktien fortsætter fremad og ligger 0,9 pct. højere i kurs 1437.

Med i toppen af C20 er Dong, Nets og TDC. Nets kan være på vej til at købe op i Sverige, siger topchefen i et interview med avisen Dagens Industri, mens der for TDC kan være positive nyheder i konkurrentens problemer. Teleselskabet "3" har nemlig været offer for afpresning efter et hackingangreb, der stiller spørgsmål ved selskabets it-sikkerhed.

I bunden af C20 Cap er Novozymes værst kørende med et fald på 1 pct., mens der også er lidt tilbagegang til Mærsk-aktierne, der ellers var i hopla torsdag og fredag og revancherede onsdagens store kursfald.

Uden for C20 har FLSmidth bremset den store fremgang efter sit flotte torsdagsregnskab. Foreløbig er aktien faldet 1 pct. til 349,50 kr. Aktien fik flere løftede kursmål fredag, og aktien steg med mere end 12 pct. siden tallene. Mandag fik ingeniørselskabet nyt fra Finland, hvor Outotec, der også leverer udstyr til mineindustrien, afleverede kvartalsregnskab.

Outotec, der ligesom FLSmidth laver udstyr til mineindustrien, har haft tilbagegang på driften på trods af en bedre end ventet salgsudvikling i fjerde kvartal af 2016 og stigende ordreindgang.

/ritzau/FINANS