Aktier: Den syvtakkede stjerne fører an i grønt C20

288527_16_9_large_167.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
13. aug 2014 KL.11:46
Der blæser stigninger ind over det danske aktiemarked onsdag ved middagstid, hvor A.P. Møller - Mærsk har lagt sig i spidsen, og der er fokus på de regnskabsaktuelle selskaber.

Omkring 11-tiden stiger det toneangivende C20 Cap-indeks med 0,3 pct. til 786,52. Dermed fortsætter den positive tendens, der har været kendetegnende for denne uge, hvor C20 Cap-indekset både mandag og tirsdag er lukket i plus.

Blandt selskaberne i C20 Cap-indekset er det A.P. Møller - Mærsk, som agerer førerhund, idet selskabets B-aktie stiger 1,2 pct. til 13.160 kr. Stigningen kommer, efter at den amerikanske storbank JPMorgan har løftet sin anbefaling af aktien til "overvægt" fra tidligere "neutral".

I løbet af onsdagen vil tre af de store selskaber - Coloplast, FLSmidth og Genmab - komme med regnskaber, hvor Genmabs dog lander efter dansk børslukning. For Genmab og FLSmidth er der tale om regnskaber for andet kvartal, mens Coloplast kommer med resultater for tredje kvartal af sit forskudte regnskabsår.

Coloplast stiger inden regnskabet 0,2 pct. til 480,9 kr., mens FLSmidth graver sig ned med 0,4 pct. til 291,3 kr., og Genmab hæver sig 0,3 pct. til 228,9 kr.

Sørgelig nedjustering fra Norden

Blandt sidepapirerne har rederiet Norden været på banen med regnskab for andet kvartal, som endte en smule bedre end ventet, men som til gengæld også indeholdt en nedjustering.

Toplinjen landede på 505,2 mio. dollar mod ventet 498 mio. dollar, mens driftsresultatet, EBIT, viste et underskud på 27,2 mio. dollar, hvilket var bedre end ventet, idet analytikerne på forhånd havde ventet et underskud på driften på 35 mio. dollar.

"Overskriften må være, at andet kvartal har været forfærdeligt. Stort set alle de faktorer, som plejer at fordele sig sådan, at nogle er negative og andre positive, har denne gang stort set alle været negative, siger Martin Badsted," der er koncerndirektør i Norden, til Ritzau Finans.

Norden har i forbindelse med regnskabet nedjusteret forventningerne til helåret, så der nu ventes et resultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på minus 60 mio. dollar til et nulresultat. Tidligere ventede rederiet et EBITDA på mellem minus 40 mio. dollar og plus 60 mio. dollar.

Efter regnskabet dykker Norden 0,8 pct. til 167,9 kr.

ALK-Abello på linje med det ventede

Fra ALK-Abelló er der også kommet regnskab for andet kvartal, hvor medicinalselskabet lykkedes med at lande en toplinje på 615 mio. kr., hvilket var helt på linje med forventningerne, som lød på 616 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af SME Direkt.

Til gengæld landede EBIT-resultatet på 53 mio. kr., hvilket var en anelse under de 86 mio. kr., der på forhånd var ventet blandt analytikerne.

"Det er et regnskab i overensstemmelse med forventningerne. Væksten er med undtagelse af Jext drevet af en generel bedring på det europæiske marked, og vi ser en fortsat styrkelse af markedsvilkårene i Tyskland og på de nordiske markeder," vurderer analytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

I forbindelse med regnskabet præciserer ALK-Abelló sine forventninger til 2014, så der nu ventes et driftsresultat (EBITDA) på ca. 450 mio. kr. opgjort før særlige poster. Den tidligere forventning var et resultat på 425 mio. kr., men opgjort før særlige poster samt fremtidige indtægter fra produktleverancer til partneren Merck samt royalties fra Nordamerika.

Aktien i ALK-Abelló falder 3,1 pct. til 761 kr.

/ritzau/FINANS