Aktier: C20 kan bygge videre på rekord i feriestille marked

339833_16_9_large_51.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
13. feb 2017 KL. 8:39

null

Mandag står den på vinterferie for en stor del af de danske markedsdeltagere, men de, der møder på arbejde, vil måske kunne se et C20 Cap på vej mod endnu en rekord i den tidlige handel.

Fredag blev det toneangivende danske aktieindeks løftet 0,5 pct. til sit højeste niveau nogensinde og den anden rekord i år, 1068,83, takket være fremgang for blandt andre A.P. Møller-Mærsk, Pandora og regnskabsaktuelle DSV.

Siden fredag eftermiddag har der været fortsat positive aktietakter i USA og Asien, og i morgentimerne mandag indikeres de europæiske markeder at følge trop med små fremskridt.

Dagen er renset for interessante nøgletal, og hele ugen er der kun et enkelt dansk regnskab, fra MT Højgaard, for investorerne at holde øje med.

DSV har oven på regnskabet været en tur igennem analytikernes regnemaskiner, og to har indtil videre justeret deres kursmål for den danske transportaktie - begge i opadgående retning. Nordea har lagt en femmer til sit kursmål, så det nu hedder 385 kr., mens Jefferies lægger 25 kr. til og siger 400 kr., viser data fra Bloomberg. Begge finanshuse anbefaler "køb" af DSV, der sluttede fredagen i kurs 342,30, det højeste nogensinde.

Genmab, der også satte rekord fredag med et løft til 1424 kr., får øget sit kursmål til 1300 kr. fra 1200 kr. af tyske Berenberg - her er kursmålet dog lavere end kursen, og anbefalingen er "hold", viser Bloombergs data.

FLSmidth fik flere løftede kursmål fredag oven på sit flotte regnskab torsdag, og aktien er steget med mere end 12 pct. siden tallene. Mandag får ingeniørselskabet nyt fra Finland, hvor Outotec, der også leverer udstyr til mineindustrien, afleverer kvartalsregnskab.

/ritzau/FINANS